Patrick Sjöholm

patrick.sjoholm@sydin.fi

Nyhetsbild

Ny friluftsled planeras – snart möjligt att gå runt Södra stadsfjärden

VASA Vasa och Korsholm planerar friluftsleden Stadsfjärdsstråket runt Södra stadsfjärden. Rutten blir närmare 30 kilometer lång. Se grafik över friluftsleden.

Nyhetsbild

Vasa centralsjukhus tog in vatten – barnavdelningen drabbad

VASA Barnavdelningen A9 på Vasa centralsjukhus tog in vatten i samband med tövädret förra veckoslutet.

Nyhetsbild

Yö-solisten Olli Lindholm är död

Olli Lindholm var mest känd som sångare i den populära gruppen Yö. Han blev 54 år gammal.

Nyhetsbild

Stora skador på elnät och skog – så mycket kostade nyårsstormen

Stormen rev ner 100.000 kubikmeter skog i Österbotten. Vasa elnäts vd Juha Rintamäki räknar med stormkostnader som motsvarar bolagets budget för reparationsarbeten under ett helt år. 

Nyhetsbild

Nytt rovdjur kan snart finnas i Finland – Forskare: Inte fråga om, utan när

Guldschakalen är ett rovdjur som inte finns i Finland. Men enligt forskare är det bara en tidsfråga innan den jagar i de finländska skogarna.

Nyhetsbild

Klart för avfärd – Wasa Express avgår mot Vasa i dag

Fartyget inleder den dygnslånga hemfärden på söndag eftermiddag. Ett oväntat problem gjorde att Wasa Express servicearbete drog ut på tiden.

Nyhetsbild

Här ror de i land Kvarkenfärjan – "En historisk dag"

VASA Nu är det klart: avtalet om den nya Kvarkenfärjan är officiellt undertecknat och i början av nästa år börjar byggandet. Sjösättningen sker i god tid innan sommarsäsongen 2021.

Nyhetsbild

Nytt patientdatasystem kostar nästan lika mycket som Kvarkenfärjan

Vasa sjukvårdsdistrikt satsar 110 miljoner euro på ett nytt patientdatasystem. Det nya systemet bidrar till smidigare kommunikation mellan sjukhus och hälsovårdscentraler.

Nyhetsbild

Vasakrögare positiva till nytt köttkrav – "Hoppas fler satsar på närproducerat"

VASA Från och med maj måste restaurangbesökare få information om köttets ursprungsland. VBL har pratat med några lokala krögare i Vasa.

Nyhetsbild

Skeppar tillagar både skräpfisk och inälvsmat – "Den godaste maten är närproducerad"

KORSHOLM Hos Annika och Peter Skeppar i Smedsby är självhushållning en stark tradition som förts vidare till nästa generation. Allt fler kvinnor tar jägarexamen i Österbotten.

Nyhetsbild

Stormen fällde nio träd över sommarstuga i Sundom

VIDEO Sammanlagt föll tjugotalet träd på tomten och flera av dem landade på byggnader. "Det värsta vi har sett hittills", säger Magnus Rådström som röjde på tomten på tisdagen.

Nyhetsbild

Strömförande kabel låg på 90-åriga Elsies gård i tre dygn

VASA I tre dygn låg en strömförande kabel på Elsie Söderbacks gård i Sundom. Vasa Elnät förstår frustrationen med långa åtgärdstider och avråder starkt från att röra skadade elkablar.

Nyhetsbild

Gamla julgranar blir Metvikens egna korallrev

VASA På trettondagen sänktes hundra granar under Metvikens is i Vasa. I vår blir de begagnade julgranarna perfekta lek- och gömställen för abborre och mört.

Nyhetsbild

Dåligt väder avbryter efterspaningar i Tamokdalen

Polisen i Troms meddelar på Twitter att man avbryter dagens försök att ta sig upp till Blåbärsfjället. Dåligt väder stoppar helikoptern från att nå rasområdet.

Nyhetsbild

Utredning: Solf en av de bästa boplatserna i landet

KORSHOLM Solf är landets nionde bästa ort att bo på, det visar en stor undersökning som tidningen Ilta-Sanomat har gjort.

Nyhetsbild

Hennes uppdrag: leda EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik

Sofie From-Emmesberger med rötter i Österbotten leder EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik. Motvikten till uppdraget finns på sommarstugan i Maxmo.

Nyhetsbild

Min mat: Det här är maten som österbottningarna hatar och älskar

Kötträtter är den absoluta favoriten både hemma och på restaurang. Men vilka maträtter är de mest avskydda i olika åldrar? Klicka på grafiken.

Nyhetsbild

Katastrofen på Kvarken: Över 30 personer omkom då Vestkusten förliste utanför Vasa

I oktober 1913 förliste Vestkusten på sin resa från Vasa till Sundsvall. Över 30 personer omkom i en av de största katastroferna till havs i Finland.

Nyhetsbild

I dag ställer sig över 100 personer i kö till matutdelning i Vasa

VASA Det är julafton. Släkt och vänner sätter sig vid middagsbordet för att njuta av julmat. På mathjälpen i Vasa är julafton som vilken annan dag som helst.

Nyhetsbild

Naturresursinstitutet: Sämre lönsamhet för kustfiske

Naturresursinstitutet har sammanställt data som visar att omsättningen och de totala intäkterna inom kustfisket ökade 2017. Däremot sjönk lönsamheten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet