Hur är det att vara ung 2021? Det är något som unga fått ge svar på i skrivtävlingen Ung2021 som HSS Media och många samarbetsparter ordnar. 

Arrangörer för Ung 2021 är Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland, Centret för livslångt lärande, Läsambassadörerna och Unga Scenkompaniet.

Den här tävlingen startade i våras och avslutades för några dagar sedan. Projektets idé är att inspirera till skrivande och läsande. 

Vasabladets journalist Karolina Åsmus är en av de som läser igenom de 170 texter som har blivit inskickade. Bidragen är indelade i tre olika ålderskategorier. 

– En stor del av texterna kan klassas som ungdomslitteratur. Det handlar bland annat hjärtesorg, problem med vänner, familj eller skola. Ett återkommande tema är också att många upplever att de lever under press, säger Åsmus i podden. 

Bland bidragen finns många olika format representerade: fiktiva berättelser, dikter, debattinlägg, sånger och till och med ett teatermanus. I podden diskuteras också fördelarna med att skriva och varför det kan vara en bra idé att göra dagboksanteckningar. 


Ett nytt avsnitt av Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnasajtSpotifyPodcaster och Podbean.

Har du tankar, frågor eller förslag på samtalsämnen till podden? Ta gärna kontakt på patrick.sjoholm@hssmedia.fi

 

Listen on Apple Podcasts