Podcast: Världens bästa skola – barnvänlig kommun

Ulf Stenman, vd för svenska enheten vid Kommunförbundet,  Jenny Malmsten,  kommundirektör i Malax kommun och Marja Lindberg, universitetslärare socialpolitik vid Åbo Akademi medverkar i podden som leds av Anna Bertills. Zoom

Ulf Stenman, vd för svenska enheten vid Kommunförbundet,  Jenny Malmsten,  kommundirektör i Malax kommun och Marja Lindberg, universitetslärare socialpolitik vid Åbo Akademi medverkar i podden som leds av Anna Bertills.

Hur mår barn och familjer under och efter en pandemi. Hur ser kommunala stödnätverk ut idag? Vilka riskfaktorer är överhängande barnfamiljer och hur möter kommuner upp?

 

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I det här avsnittet möts Ulf Stenman, VD för svenska enheten vid Kommunförbundet,  Jenny Malmsten,  kommundirektör i Malax kommun och Marja Lindberg, universitetslärare socialpolitik vid Åbo Akademi i ett samtal som leds av Anna Bertills. De diskuterar bland annat kring följande frågor:

Hur mår barn och familjer under och efter en pandemi. Hur ser kommunala stödnätverk ut idag? Vilka riskfaktorer är överhängande barnfamiljer och hur möter kommuner upp?

Vad är en barnvänlig kommun? Hur mäter man barnvänlighet? Finns det regionala skillnader? Hur får man med skolorna och lokalsamhället?

Klicka här för att lyssna på det senaste avsnittet av podcasten Världens bästa skola

Podden är en del av utvecklingsprojektet Hållbar kommunikation som finansieras av utbildningsstyrelsen och genomförs åren 2020-2022 i Österbotten. Projektägare är Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi. Eva Åstrand leder projektet som helhet och Jenny Teir ansvarar för den del som berör podden.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan