Nu har du chansen att höra forskare vid universiteten och högskolorna i Vasa berätta om färska vetenskapliga rön och visa hur de jobbar lokalt för att lösa globala problem.

Under två dagar, fredagen den 19 och lördagen den 20 november, ställer sig 150 forskare och sakkunniga på fyra scener i Vasa. Det finns över 80 programpunkter att välja mellan. 

Att uppmärksamma forskning och vetenskap ligger rätt i tiden. Det menar Christer Kuvaja, forskningschef för Svenska litteratursällskapet. 

– Jag tror man litar mycket på det som görs inom forskningen. Det finns naturligtvis skeptiker men de utgör en liten procent i Finland. Man behöver inte se allmänhetens reaktioners som något negativt, säger Kuvaja i podden. 

Arrangör för karnevalen är Svenska Litteratursällskapet i sam­arbete med bland annat flera universitet och yrkeshögskolor.

Det är gratis att delta. HSS ­Media kommer att sända­ live på alla tre ­sajter (Vasabladet, Öster­bottens tidning och Sydin) från Dramasalen på stadsbiblioteket och köpcentret Rewell. Streamen är öppen för alla.

Det senaste avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnarsajtSpotify och på Apple podcast.

 

Listen on Apple Podcasts