|

RFV förlänger inte begränsningarna för offentliga tillställningar

Sammankomstbegränsningarna slopas på Regionförvaltningsverkets område. Zoom
Foto: Alexia Sahl

Sammankomstbegränsningarna slopas på Regionförvaltningsverkets område.

Sammankomstbegränsningarna kommer inte förlängas för Österbottens del efter att de upphört gälla. Det meddelar Regionförvaltningsverket på onsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förlänger inte begränsningarna av sammankomster i regionen efter att de nuvarande begränsningarna har upphört att gälla. 

Orsaken är det förändrade läget. Hälso- och sjukvårdens kapacitet är för närvarande inte äventyrad och merparten av smittkedjorna kan spåras. 

Däremot måste vaccinationsgraden öka för att förhindra att epidemin förvärras. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar måste fortsättningsvis iakttas också på offentliga tillställningar.

Regionförvaltningsverkets tidigare beslut om sammankomstbegränsningar är fortfarande i kraft i dag den 8 september i Vasa sjukvårdsdistrikt. För Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt gäller begräsningarna till den 14 september och för Södra Österbotten till den 9 september.

Annons
Det tidigare begränsningarna stipulerade bland annat att offentliga och allmänna tillställningar inomhus endast fick ha 10 deltagare. För offentliga tillställningar utomhus var gränsen 50 deltagare. Större samlingar fick endast ordnas med specialarrangemang.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan