Fredrik Westblom

fredrik.westblom@sydin.fi

Nyhetsbild

Förslag av Nilsson-Väre: Stödperson kunde hjälpa Sundomborna med avloppsfrågor

VASA Nya avloppslagar oroar Sundomborna. Anslutningsavgifterna är höga och de avskräcker många, men möjligheterna att söka undantag är få. En lösning vore att anlita en miljöingenjörsstuderande som kan hjälpa, säger Marit Nilsson-Väre.

Nyhetsbild

Brand på Smedsby industriområde – brandorsaken oklar

KORSHOLM Flera enheter ryckte ut till en brand i Smedsby på tisdagskvällen.

Nyhetsbild

Korsholm bjuder ut tomter till försäljning på Trollkuniback i Singsby

KORSHOLM I höst kommer Korsholms kommun bjuda ut totalt tolv tomter till försäljning. Samtidigt är tanken att företaget YIT, som äger tretton tomter på samma område, också ska sälja sina tomter.

Nyhetsbild

Kommunstyrelsen godkände Gästgivars avskedsansökan – Men han sitter ändå kvar

KORSHOLM Korsholms kommunstyrelse behandlade frågan om Gästgivars avsked på tisdagen. Men eftersom saken ligger i fullmäktiges händer fortsätter allt som normalt.

Nyhetsbild

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild

Obevakad påskbrasa ledde till markbrand – "Vi är fruktansvärt besvikna", säger brandmästare

KORSHOLM En liten markbrand bröt ut på Stocksundsvägen i Korsholm på påsklördagen. Orsaken: En obevakad påskbrasa som tänts trots eldningsförbud.

Nyhetsbild

Sari Somppi har fått blodad tand: "Jag har lärt mig mycket på vägen"

Sari Somppi är nöjd med sitt första val. Hon har fått nya erfarenheter som är till nytta i framtiden. För politiken, det slutar hon inte med.

Nyhetsbild

Christoffer Ingo stiger ner som SU-ordförande: "Framtiden ligger öppen"

Christoffer Ingo är nöjd med sin riksdagsvalskampanj, men missnöjd med sitt röstetal. I vår slutar han som ordförande för Svensk Ungdom, men inte med politiken: – Jag tänker inte stressa.

Nyhetsbild

Rebecca Åkers: "Vi måste vara ärliga – Sannf gjorde en lyckad kampanj"

Korsholmaren Rebecca Åkers gjorde sin första riksdagsvalskampanj och trots att den var tung är hon nöjd. Valkvällen blev däremot en rysare: – Det var en överraskning att de tre stora var så jämna, säger hon.

Nyhetsbild

Jimi vill rädda Notre-Dames orgel – ordnar välgörenhetskonsert i Vasa

VASA Arbetet som organist har fört Jimi Järvinen från Vasa via Madrid till Strasbourg, där han nu bor. Han har spelat orgel i Notre-Dame, och nu vill han stöda renoveringen efter branden.

Nyhetsbild

Brandorsaken ännu oklar – Polisen undersöker det nerbrunna svinhuset i Kimo

De tekniska undersökningarna har fortskridit på Kullastået i Kimo under långfredagen. Det är fortfarande oklart varför branden utbröt i svinhuset på skärtorsdagskvällen.

Nyhetsbild

Enhet i Vasa kan drabbas när Posten samarbetsförhandlar

VASA Postens samarbetsförhandlingar berör 124 anställda vid Postens så kallade egna butiker. En av dessa finns i Vasa centrum.

Nyhetsbild

H-huset fick grönt ljus i sjukvårdsdistriktets fullmäktige

VASA Nu är det verkligen bestämt: Det så kallade H-huset blir av. Sjukvårdsdistriktets fullmäktige tog ställning till saken på måndagen.

Nyhetsbild

Inbrottsvåg i Vasa – över 20 fall detta veckoslut

Veckoslutet har varit arbetsamt för poliserna på fältet och för brottsutredningen i Vasa.

Nyhetsbild

Pensionärsförening firar valet med en dans – "Här har alla röstat"

VASA Vips, så börjar dansen. Det är en så trevlig motionsform – och så får man kramas. Det tycker pensionärerna som deltar i valdansen på söndagen.

Nyhetsbild

Förvirrad sälunge hittad på Björkövägen – Förd till djurskyddscenter

KORSHOLM En förbipasserande kunde inte tro sina ögon när den plötsligt såg en sälkut mitt på torra land i Björkö. Brandkåren larmades till platsen.

Nyhetsbild

Vi frågade: "Vad är er hälsning till den nya riksdagen?"

Folk strömmade till då vallokalerna öppnade på söndagen. I Vasa och Korsholm var buskapet från väljarna tydligt: Det är dags för förändring.

Nyhetsbild

Över 19 000 har gjort vårt valtest – Många ungdomar vill hitta sin kandidat

Vi har siffrorna på hur många som gjort HSS Medias kandidattest – och vilka kommuner som varit mest intresserade av det.

Nyhetsbild

Nu får föreningarna renoveringsbidrag – största potten till Vasaförening

142 200 euro. Så mycket statsunderstöd delar Finlands hembygdsförbund ut till olika föreningar i Österbotten för renoveringar av lokaler. Se listan på föreningarna här:

Nyhetsbild

Vasas skolelever är ivriga plastinsamlare – "Vi ska vinna plastkampanjen"

VASA Ivriga radar de upp sig framför containern, och med ett swisch flyger plastpåsen in. Flera skol- och dagisgrupper från Vasa deltar i kampanjen "Älskade plast" med ett mål: Att Vasa ska vinna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet