Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

13.7.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

152 deltog i Farmrace – "Trendigt med hinderbanelopp"

På fredagskvällen ordnades det första hinderbaneloppet "Farmrace" i Övermark. Deltagarna skulle ta sig igenom en bana bestående av jordbruksmaskiner och höbalar. Thomas Jansson vann männens femkilometerslopp och Katri Lehtola damernas.

Nyhetsbild

Storträsket försåg grannländerna med rudor

Det var blötare längs med Skata-Mjödträskvägen förr i världen. Ännu i början av 1930-talet fanns det nämligen ett träsk på omkring 1,6 kvadratkilometer söder om Skatabacken.

Nyhetsbild

Inget mjöd – men nog vatten

Närpes Ursprungligen fanns det två gårdsgrupper längs med Skata-Mjödträskvägen, på Skatabacken och på Mjödträsk. Men det är inga fåglar eller drycker som gett gårdsgrupperna deras namn.

Nyhetsbild

Här finns det gott om skrönor och historier

Har du hört om skräddaren som spetsade möss med gaffeln? Eller om rigubbarna som började slåss då den enes ria brann ner? Det är historier som kan höras på Skata-Mjödträskvägen i Nämpnäs.

Nyhetsbild

Håkan Juthman blev Årets övermarkare

Närpes. Under fredagskvällen gick startskottet för årets upplaga av Övermarkdagarna med en allsångskväll i Gullans park. Samtidigt fick Håkan Juthman ta emot utmärkelsen "Årets övermarkare".

Nyhetsbild

Dags att fundera på kandidater

Ledare lördag 14 juli. Tidigare kandidatnominering skulle gynna församlingsvalet.

Nyhetsbild

"Kristinestads skola klar till skolstarten"

KRISTINESTAD.

Eleverna kan inleda sin skolgång i Kristinestads skola den 9 augusti. Det lovar byggentreprenören Esa Itälaakso.

Nyhetsbild

UPPROP: Än hinner ni skicka bilder på Österbottens lador

Tiotals bilder har skickats in på lador runtom i Österbotten. Uppropet fortsätter ännu och vi vill gärna se vilka lador ni fångar på bild.

Nyhetsbild

Solig och varm upptakt på sommarmarknaden i Kstad

Sommarmarknaden i Kristinestad fick en solig start. Vid lunchdags var det redan full fart på kommersen och man träffade många bekanta från när och fjärran i vimlet.

Nyhetsbild

Fritt fram att ta sig ett dopp i Fagerö

Närpes Badvattenkvaliteten vid Fagerö badstrand är god.

Nyhetsbild

Sami Nyholm är Kristinestads enda aktiva domare

Kristinestad För några år sedan bollade Sami Nyholm mellan att spela fotboll och döma fotboll. Men han tog det ovanliga beslutet att sluta med fotboll och satsa på domarkarriären istället. 17-årige Nyholm är just nu den enda aktiva fotbollsdomaren i Kristinestad.

Nyhetsbild

Årets Tjöckbo utsågs för första gången

KORRIGERAD. På torsdagen utsågs för första gången Årets Tjöckbo. Och två personer fick dela på utmärkelsen, som gick till paret Tiina Rosenback och Michael Granlund som driver Café Tinka i Tjöck.

Nyhetsbild

Djupa traktorspår på gräsmattan – "Tar två minuter att förstöra, men timmar att reda upp"

Närpes. Vid Yttermark skola har någon kört traktorrally på gräsmattan och orsakat djupa spår. Personalen vill att de skyldiga kommer och åtgärdar skadan.

Nyhetsbild

Skata-Ottos vilosten räddad

Kristinestad Skata-Ottos vilosten bevaras. Fotgängare som rör sig mellan Skatan och Kristinestads centrum kan fortsättningsvis ta en paus vid stenen.

Nyhetsbild

Fortfarande oklart om Björklund ställer upp i riksdagsvalet

Närpes stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Björklund (SFP) vet fortfarande inte om hon kommer att ställa upp i riksdagsvalet 2019.