|

152 deltog i Farmrace – "Trendigt med hinderbanelopp"

NyhetsbildZoom
Fredagens Farmrace i Övermark blev ett jämt lopp mellan Thomas Jansson och Tobias Sax i herrarnas femkilometersklass. Jens Lundell (till höger) var funktionär vid ett av de sista hindren. Foto: Paulina Ek

På fredagskvällen ordnades det första hinderbaneloppet "Farmrace" i Övermark. Deltagarna skulle ta sig igenom en bana bestående av jordbruksmaskiner och höbalar. Thomas Jansson vann männens femkilometerslopp och Katri Lehtola damernas.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Deltagarna kunde delta individuellt eller i lag, och det fanns möjlighet att välja mellan en bana på fem kilometer eller en bana på två kilometer.

Männens femkilometerssträcka blev en jämn duell mellan Thomas Jansson och Tobias Sax, men Jansson segrade till slut med tiden 21.46. På andraplats kom Tobias Sax (21.49) och tredje kom Mats Tuomela (23.42). På damsidan vann Katri Lehtola med tiden 27.10. Tvåa kom Joana Joupers (43.53), och tredje blev Jenni Ribacka (43.53).

Tvåkilometersloppet vanns av Oliver Nordberg (10.21). Andra blev Lea Snickars (10.33) och tredje blev Matilda Snickars med tiden 10.35.

Femkilometersloppet för lag vanns av lag Skorpan 29.15. Tvåa kom Team Jusa (31.12) och tredje blev Weldfox (34.45).

Loppet ordnades av Övermark ungdomsförening och långdistanslöparen Johnny Granqvist.

Till loppet hade 126 personer anmält sig på förhand, men i slutändan tog sig 152 personer igenom hinderbanan. Arrangörerna var nöjda med uppslutningen.

– Vi är supernöjda med antalet deltagare. Vi hade siktat på hundra stycken, och min personliga gissning var sjuttio stycken, säger Johnny Granqvist, som också tror att den stora uppslutningen delvis beror på att det just nu är trendigt med hinderbanelopp.

Uppdaterad 16.7 klockan 12:08: Uppdaterad med resultaten för Joana Joupers, Jenni Ribacka och laginsatserna.

Kommentarer

Närpesföretag belönades med utmärkelser på gala

Nyhetsbild
Emma Häggblom på platsen vid torget där Citygrillen nu står. Hon är årets unga entreprenör i Närpes. Foto: Arkiv/Mona Söderman
NTM utsågs till årets företag av Närpes stad. Företagshuset Dynamo och Närpes företagare delade ut priser till ytterligare tre företag på lördagens entreprenörsgala.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan