|

152 deltog i Farmrace – "Trendigt med hinderbanelopp"

NyhetsbildZoom
Fredagens Farmrace i Övermark blev ett jämt lopp mellan Thomas Jansson och Tobias Sax i herrarnas femkilometersklass. Jens Lundell (till höger) var funktionär vid ett av de sista hindren. Foto: Paulina Ek

På fredagskvällen ordnades det första hinderbaneloppet "Farmrace" i Övermark. Deltagarna skulle ta sig igenom en bana bestående av jordbruksmaskiner och höbalar. Thomas Jansson vann männens femkilometerslopp och Katri Lehtola damernas.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Deltagarna kunde delta individuellt eller i lag, och det fanns möjlighet att välja mellan en bana på fem kilometer eller en bana på två kilometer.

Männens femkilometerssträcka blev en jämn duell mellan Thomas Jansson och Tobias Sax, men Jansson segrade till slut med tiden 21.46. På andraplats kom Tobias Sax (21.49) och tredje kom Mats Tuomela (23.42). På damsidan vann Katri Lehtola med tiden 27.10. Tvåa kom Joana Joupers (43.53), och tredje blev Jenni Ribacka (43.53).

Tvåkilometersloppet vanns av Oliver Nordberg (10.21). Andra blev Lea Snickars (10.33) och tredje blev Matilda Snickars med tiden 10.35.

Femkilometersloppet för lag vanns av lag Skorpan 29.15. Tvåa kom Team Jusa (31.12) och tredje blev Weldfox (34.45).

Loppet ordnades av Övermark ungdomsförening och långdistanslöparen Johnny Granqvist.

Till loppet hade 126 personer anmält sig på förhand, men i slutändan tog sig 152 personer igenom hinderbanan. Arrangörerna var nöjda med uppslutningen.

– Vi är supernöjda med antalet deltagare. Vi hade siktat på hundra stycken, och min personliga gissning var sjuttio stycken, säger Johnny Granqvist, som också tror att den stora uppslutningen delvis beror på att det just nu är trendigt med hinderbanelopp.

Uppdaterad 16.7 klockan 12:08: Uppdaterad med resultaten för Joana Joupers, Jenni Ribacka och laginsatserna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan