|

Håkan Juthman blev Årets övermarkare

NyhetsbildZoom
Håkan Juthman fick ta emot utmärkelsen Årets övermarkare på fredag kväll. Foto: Paulina Ek
Under fredagskvällen gick startskottet för årets upplaga av Övermarkdagarna med en allsångskväll i Gullans park. Samtidigt fick Håkan Juthman ta emot utmärkelsen "Årets övermarkare".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelmannen och allt-i-allon Håkan Juthman fick under fredagskvällen utmärkelsen Årets övermarkare.

Utnämningen motiverades bland annat med att han alltid ställer upp för hela byn, han har lösningar på olika problem och att han gläder de äldre på byns serviceboenden med sin musik.

Håkan Juthman är den 24:e i ordningen som får utmärkelsen, som delas ut av Övermark byaråd.

Till skillnad från tidigare då man utlyst Årets övermarkare under den traditionsenliga marknaden på lördagen valde man i år att dela ut utmärkelsen under fredagens allsångskväll i Gullans park.

Under allsången passade man också på att inviga den nya klätterställningen som byggts i parken.

Taxiförare Stig Forsström, som nu slutar med sin taxiverksamhet, fick också en specialutmärkelse för sin långa tjänst som förare av skolbarn.

Övermarkdagarna pågår i tre dagar och arrangeras av byns föreningar. Under fredagskvällen ordnade också ungdomsföreningen, tillsammans med Johnny Granqvist, hinderbaneloppet Farmrace.

På lördagen ordnas barnteater med Pettsson och Findus vid hembygdsmuseet och därefter följer traditionsenlig marknad vid ungdomslokalen och lavadans på kvällen.

Festligheterna avslutas på söndagen med festgudstjänst samt hembygds- och emigrantfest vid hembygdsmuseet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan