|

Fortfarande oklart om Björklund ställer upp i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Närpes stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Björklund vet fortfarande inte om hon ställer upp i riksdagsvalet 2019. Foto: Arkiv/Tom Forsman
Närpes stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Björklund (SFP) vet fortfarande inte om hon kommer att ställa upp i riksdagsvalet 2019.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är inte en fråga som jag kan svara på just nu, säger Björklund.

Hon tror dock att hon kommer att kunna ge ett besked senast i augusti-september.

– Om det blir aktuellt med valkampanj kan man nämligen inte vänta så mycket längre än så, säger hon.

Mikaela Björklund kandiderade i riksdagsvalet 2015. Hon fick 2.653 röster och bland SFP:arna i Vasa valkrets placerade hon sig på sjätte plats. SFP fick tre riksdagsmandat i valkretsen.

Björklund var då röstmagnet i Närpes och fick i hemkommunen 1.949 röster, eller 36,9 procent av Närpesbornas röster.

Det som redan är klart är att Övermarkbon Anders Norrback kandiderar för SFP i riksdagsvalet 2019. Han nominerades vid SFP:s kretsmöte i våras.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan