Förslaget att ansökningstiden till tjänsten som rektor för Kristiinanseudun koulu och Kristiinankaupungin lukio skulle förlängas kom från den grupp som intervjuat de behöriga sökandena.

Finskspråkiga utbildningsnämnden hade möte på torsdagen. Då enades man om att förlänga ansökningstiden till mitten av maj.

– Vi har redan bra och erfarna sökande men hoppas på det här sättet få ännu fler. Rektorstjänsten är viktig och vi hoppas kunna välja ny rektor i mitten av maj, säger bildningsdirektör Maarit Söderlund. 

Sju personer har hittills sökt tjänsten och de sex formellt behöriga har intervjuats. De intervjuade är Merja Heinäaho, Pasi Oikarinen, Riia Kallioniemi, Matti Räsänen, Marcus Åberg och Jari von Becker. von Becker är sedan hösten tillfällig rektor för Kristiinankaupungin lukio och Kristiinanseudun koulu.

Intervjuerna skedde på distans via dator. Intervjugruppen bestod av nämndens ordförande Pekka Eränen, vice ordförande Paula Nygård-Ojanperä, studiehandledare Hanna Teräs och bildningsdirektören.

Tidigare ordinarie rektorn Minna Vanhamäki sade upp sig i mitten av mars. Hon har sedan hösten jobbat som rektor i Jakobstad.