Ung i Närpes vårfestival

På lördag 11 maj ordnar föreningen Förebyggarna vårfestivalen Skaparglädje i samarbete med Närpes hembygdsförening. Under dagen fylls Öjskogsparken av ett stort antal lokala förmågor och ett omfattande program.

Bland andra skådespelaren Alexander Holmlund medverkar under lördagens vårfestival i Öjskogsparken.

Närpes nyaste band Faded dreams & Julienne Ivars uppträder, likaså viskonstnären Lina Teir, mezzosopranen Erica Back och cellisten Anton Åkerman. Det blir scenkonst med skådespelaren Alexander Holmlund, spoken word-poeten Hanna Lagerström, Erica Back och ungdomar från gymnasiets musik- och danslinjer.

En sångstund för barn och ett föräldrasnack samt ett författarsamtal med Julia Mäkkylä. Casper Byggnings som nyligen blev känd via Tiktok uppträder också. Dessutom blir det flera konstutställningar, lekar och aktiviteter. Programmet pågår från klockan 12 till klockan 16. Klockan 18 samma kväll blir det Öjskoxrock med lokala ungdomsbanden Puupääz och Mögälmonk.

Wilhelm Österberg från Rangsby och Elias Ingström från Börknäset är två av medlemmarna i bandet Puupääz som uppträder på Öjskoxrock.

Klädloppis på Fagerö

I paviljongen vid Fagerö Folkpark ordnas klädloppis lördag och söndag 11–12 maj klockan 12–15. Den här gången är det endast kläder som säljs och plagg till damer, herrar, barn och bebisar utlovas.

Under helgens loppis i Fagerö är det den här gången endast kläder som säljs. På bilden tittar aktiva i Rangsby ungdomsförening på gamla funktionärskläder.

Morsdagskonsert i Kaskö kyrka

På söndag 12 maj blir det morsdagskonsert i Kaskö kyrka med tenoren Mika Nisula klockan 16–18.

I Kaskö bjuds det på morsdagskonsert i kyrkan på söndagen.

Biobio Showtime

I helgen är det Finlandspremiär för barnfilmen "Bamse och världens minsta äventyr". I Närpes visas filmen på fredag 10 maj klockan 18 och på lördag och söndag klockan 14.

Filmen är 65 minuter lång och handlar om Nalle-Maja som får i sig XYZ-saft och blir pytteliten under familjens picknick. Kommer de andra hitta henne och kan man göra skillnad när man är lika liten som en myra?

Som kuriosa kan nämnas att en av rösterna i filmen görs av Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt.

För lite äldre filmtittare visas även filmen "Kingdom of the Planet of the Apes" på fredag 10 maj klockan 20 och på söndag 12 maj klockan 19.

Filmen handlar om chimpansjägaren Noa, som tillsammans med människoflickan Mae, ger sig ut på en resa som kommer bestämma framtiden för både apor och människor. Filmen släpptes i Finland på onsdagen och hade även premiär i Närpes biosalong samma datum.

I den nyaste Bamse-filmen blir Nalle-Maja liten som en myra.

Dekorera morsdagstårtor i Kristinestad

De som varit snabba att anmäla sig kan överraska mor med en egendekorerad jordgubbs- eller chokladtårta till mors dag. Det numera fullsatta evenemanget äger rum i Lappfjärd skola, Härkmeri skola och ungdomsgården i Kristinestad vid olika tidpunkter under lördagen 11 maj.

Det är 4H i Kristinestad som arrangerar tårtdekoreringen och evenemanget riktar sig till alla som är sju år eller äldre.

Det ordnas tillfälle att dekorera tårtor på flera platser i Kristinestad. Dessutom bjuds det på morsdagsluncher vid flera restauranger i nejden på söndagen, då blir det kanske också tårta.

Äta gott på mors dag

Flera restauranger i Närpes och Kristinestad erbjuder morsdagsluncher och -middagar på söndag 12 maj.