Coronaläget försämras snabbt – Österbotten är nu tillbaka i spridningsfasen

Österbotten är tillbaka i spridningsfasen. Zoom
Foto: Simone Åbacka

Österbotten är tillbaka i spridningsfasen.

Incidenstalet i Vasa sjukvårdsdistrikt har tredubblats i augusti. Rekommendationerna om ansiktsmask och distansarbete förlängs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbotten befinner sig än en gång i spridningsfasen för smittspridningen. Det här beslutet fattade coronasamordningsgruppen efter ett extrainsatt möte på måndagen.

Coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt har klart försämrats, och det snabbt, uppger gruppen i ett pressmeddelande. Incidensen har skjutit i höjden på mycket kort tid. I augusti tredubblades den och är för tillfället 122. 

Totalt 124 nya coronafall har konstaterats i Österbotten under förra veckan. Det här är en femdubbling jämfört med läget för en månad sedan. Ungefär hälften av fallen har konstaterats i Vasa, men smittan finns i nästan alla distriktets kommuner. 

Rekommendation om distansarbete förlängs

Annons
Det här betyder att rekommendationerna om användningen av munskydd och distansarbete förlängs till slutet av september. Coronasamordningsgruppen påminner också om att stanna hemma från jobbet, skolan eller fritidsaktiviteten vid minsta symtom. Gruppen uppmuntrar också befolkningen att ta coronavaccinet.

Österbottens coronasamordningsgrupp sammanträder nästa gång på tisdagen den 31 augusti och vid behov redan tidigare.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan