Under juni och juli publiceras fyra nya poddavsnitt. Jämfört med de tidigare Bakom rubrikerna-avsnitten är sommarsamtalen personligare och mer djupgående.

Vi får bland annat höra om varför Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, valde läkaryrket och hur han ser på framtiden och corona. Hur länge kommer vi att leva i en pandemi och när kan vi ses igen, utan restriktioner och munskydd? 

I det andra avsnittet hör vi Riitta Björkenheim, utvecklingsdirektör på Vasaregionens utveckling (Vasek) berätta om hennes strategi genom livet, om vikten av livslångt lärande och Vasaregionens framtid.

Och i det tredje samtalet hör vi Martin Norrgård berätta om tiden som vallachef för det finländska skidlandslaget, om att bli pappa, kommunalpolitik och skillnaderna mellan svensk och finländsk längdskidåkning. 

I den sista sommarintervjun medverkar Österbottens deckardrottning Pernilla Österberg, alias Nilla Kjellsdotter. I  avsnittet berättar hon meddelandet som fick henne att tvivla på författandet och hur det är att se potentiella mordplatser till deckare överallt.

Ett nytt avsnitt publiceras varannan vecka. Sommarsamtalen hittar du på tidningarnas lyssnsajter, på Apple Podcast, Spotify och Podbean

Bakom rubrikerna – sommarintervjuerna

  • 16.6 Infektionslöverläkare Juha Salonen
  • 30.6 Vaseks utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim
  • 14.7 Martin Norrgård, vallare i det svenska skidlandslaget och lokalpolitiker i Vasa
  • 28.7 Österbottens deckardrottning Pernilla Österberg (Nilla Kjellsdotter)