|

LYSSNA: Sommarintervju med infektionsöverläkare Juha Salonen

Juha Salonen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

En av Österbottens coronabekämpare, infektionsläkaren Juha Salonen, medverkar i det första sommarsamtalet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bakom rubrikernas första sommargäst är infektionsöverläkaren på Vasa centralsjukhus, Juha Salonen. Det senaste 1,5 året har Salonen ägnat stora delar av sitt liv åt coronaviruset. Men för Salonen har infektioner och virus varit intressanta. Det var den största orsaken till att han valde läkarstudier i stället för historia. 

Uppväxtåren tillbringade Salonen i Åbo och där inleddes läkarkarriären. Salonen var med och behandlade de första hiv-patienterna i Finland i slutet av 1980-talet. I podden hör du Salonen berätta hans funderingar kring coronapandemin och varför Finland borde ha en egen vaccintillverkning.  

I dag bor Salonen i Lahtis och pendlar varje vecka till Vasa. Det här är ett samtal om livet som infektionsläkare mitt i en brinnande pandemi, om kärleken till klassisk musik, natur och historia. 

Intervjun är inspelad på Vasa centralsjukhus i mitten av maj 2021. 

Annons
Du hittar avsnittet på: HSS Medias lyssnasajtSpotify, Apple Podcasts och Podbean

 

Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan