|

Podcasten Bakom rubrikerna: Stora variationer i hur unga mår under coronaepidemin

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter. Zoom

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter.

Ungas välbefinnande är samtalsämnet i Bakom rubrikerna som gästas av Patrik Söderberg, universitetslärare i utvecklingspsykologi vid Åbo Akademi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på avsnittet

Det är stora variationer i hur unga mår under coronaepidemin, det visar den enkät som Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten och Åbo Akademi lanserade för en tid sedan. 

Av de som de 743 personer som deltog uppger uppger 21 procent att de mår psykiskt dåligt och 10 procent att de mår mycket dåligt. Det finns också ett mörkertal: 26 procent svarade att de mår varken bra eller dåligt. Samtidigt säger sig 34 procent av svarandena att de mår väldigt bra.

Hur mycket påverkar coronaepidemin hur de unga mår och vilka blir de långtgående konsekvenserna angående måendet när epidemin mattas av och borde alla egentligen ha en personlig exitstrategi? 

Annons
Bakom rubrikerna finns nu också på andra plattformar där poddar finns

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs Sydin digitalt i fyra månader för 25 €

Normalpris 47,60 €

Hämta erbjudande