Hela Finby daghem i Närpes i karantän

Hela Finby daghem är nu i karantän sedan några i personalen smittats av coronaviruset. Zoom
Foto: Arkiv/Cecilia Udd

Hela Finby daghem är nu i karantän sedan några i personalen smittats av coronaviruset.

Antalet coronafall fortsätter öka i Närpes och man måste nu sätta ett helt daghem i karantän.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördag bekräftades åtta nya fall av coronasmitta i Närpes vilket ledde till att ytterligare 90 personer sattes i karantän. Cirka 60 av de här fallen har anknytning till Finby daghem där några i personalen testat positivt för covid-19. 

– Vi har beslutat att sätta samtliga barngrupper och personal i karantän, säger ledande läkare Anna-Maria Sandberg i ett pressmeddelande.

Finby daghem är stängt fram till 2 november. I de flesta fall handlar de nya fallen om kända smittkedjor. 

På lördag kom också de sista provsvaren från serviceboendet Villa Alina och Efraim som också varit i karantän sedan coronasmitta konstaterats där förra helgen. Samtliga test var negativa och karantänstiden för de boende tar slut på måndag. 

Annons
Anna-Maria Sandberg påminner om att karantän innebär att man ska undvika närkontakt med personer utanför hemmet. Man får gå ut bara man inte går nära andra människor. Däremot får man inte gå till exempel till arbete, skola, daghem, hobbyer eller affären, eller bjuda hem gäster.

Om man under sin karantänstid börjar få symtom på coronasmitta ska man snarast ta kontakt med vårdbedömningen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan