Nya regler för november: Med säkerhetsåtgärder får upp till 50 personer samlas

Reglerna för publika tillställningar lättar litet i november. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Reglerna för publika tillställningar lättar litet i november.

Reglerna för sammankomster lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt i november. Gränsen är fortfarande tio personer, men kan man garantera säkerheten får 50 samlas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den okontrollerade ökningen av coronasmitta har stannat av på Vasa sjukvårdsdistrikts område. Det gör att Regionförvaltningsverket kan lätta litet på bestämmelserna för november månad.

Hela oktober gäller fortfarande beslutet att det är förbjudet att ha fler än tio personer på offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Samma gräns gäller även i november, men nu med tillägget att man får vara upp till 50 personer på samma ställe bara man kan garantera säkerheten. Det betyder i praktiken att det är möjligt att hålla avstånd och sköta handhygienen.


Läget i Vasa sjukvårdsdistrikt är fortfarande sådant att man där bör vara försiktigare än i andra områden, uppger Regionförvaltningsverket. I Mellersta Österbotten och Södra Österbotten är gränsen för antalet deltagare i tillställningar fortfarande 50 i november, och kan man garantera säkerheten kan de vara fler än så.

Enskilda kommuner kan besluta om striktare regler om så krävs.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan