Jonny Smeds

jonny.smeds@sydin.fi

Unga i Korsholm vill ha egen ungdomsgård

Unga i Korsholm vill ha en egen ungdomsgård. Ungdomsfullmäktige är inte nöjda med de nuvarande utrymmet, skriver Yle Österbotten.

Nyhetsbild

Målet är ett rökfritt Finland – Det blir dyrare och svårare att röka

Finland ska vara rökfritt år 2030. För att uppnå målet föreslår Social och hälsovårdsministeriet nya åtgärder som bland annat höjer åldersgränsen och begränsar importen.

Nyhetsbild

Snabbmatskedjan KFC kommer till Finland – nu söks chef

Snabbmatsrestaurangen KFC är på väg till Finland, men först måste en engagerad och kompetent person som kan leda restaurangerna hittas.

Nyhetsbild

Författardebutant: Det krävs stort mod att erkänna att man mår dåligt

VASA Vasabladet, Förlaget och Centret för livslångt lärande bjöd in till en författarkväll på Academill. Författardebutanterna Elin Willows och Heidi Hakala berättade om sina böcker och diskussion kom att handla om prestationsångest.

Nyhetsbild

Ulf Nylund på resa i Hongkong: "Kommer aldrig glömma hur hotellet svajade"

Det blåste hårt i Hongkong i dag på grund av supertyfonen Mangkhut. Så pass hårt att hotellet där Ulf Nylund och hans fru bor svajade.

Nyhetsbild

Häst fastnade i dike under simtur

KORSHOLM En häst tog en simtur i ett dike på Kalvholmsvägen i Korsholm, men fick sedan svårigheter att ta sig upp. Då ryckte räddningsverket ut och räddade den trötta hästen.

Nyhetsbild

Svensk resenär i Hongkong – "Vi var lite rädda när vi skulle byta hotell"

Invånarna i Hongkong uppmanas att hålla sig inomhus. Marita Rickman från Stockholm, vågade sig ut i all hast när hon bytte hotell för att vara på den säkra sidan.

Nyhetsbild

Postlådor vandaliserades på Tallstigen i Oravais

VÖRÅ I vintras blev postlådor på Tallstigen i Oravais vandaliserade. Nu har det hänt igen. En av postlådornas ägare misstänker att det rör sig om ett pojkstreck.

Nyhetsbild

Utbytesstudent i Hongkong: "Det har verkligen börjat att regna och blåsa kraftigt"

Ludvig Fagerström befinner sig i Kowloon i Hongkong. Han säger att man börjat känna av supertyfonen Mangkhut och dess framfart.

Nyhetsbild

Bra start på skärgårdsmarknad trots regn – "Tror inte jag missat en marknad på tjugo år"

Malax På skärgårdsmarknaden på Bergö kunde besökarna fynda olika lokalproducerade produkter, som rökt får, fisk och soppa, som Bergös präst beskriver som legendarisk.

Nyhetsbild

VIDEO: Piloten David Magnusson berättar om den svenska räddningshelikoptern

Svenska Sjöfartsverkets räddningshelikopter i Umeå besökte Vallgrunds sjöbevakningsstation på fredagen. Se videon från besöket.

Nyhetsbild

Svensk räddningshelikopter landade i Vallgrund – "samarbetet fungerar bra"

Sjöbevakningsstationen i Vallgrund fick besök av räddningshelikoptern AW139 och dess besättning. Meningen är att bägge länders manskap ska lära känna varandra bättre och utveckla samarbetet mellan länderna.

Nyhetsbild

Skördemarknad på Brage – "Full ruljans direkt från morgonen"

VASA Bakverk, hantverk och grönsaker i en färgglad blandning säljs på Bragegårdens årliga skördemarknad. Arrangör och försäljare är glada över hur dagen börjat.

Nyhetsbild

VIDEO: Gospelkörer från Österbotten samlades - "Att sjunga gospel är en livsstil"

VASA Gospelkörsångare från hela Österbotten samlades i Vasa för att delta i en workshop som den rikssvenska gospelverkstaden ordnade.

Nyhetsbild

Någon eldade papper på spis - brandkåren ryckte ut

BLÅLJUS Brandkåren fick rycka ut när någon eldade papper på en spis. Exakt vad som hänt är oklart.

Nyhetsbild

Dansbandet firar tio år - "Vi fortsätter så länge det är roligt"

Dansbandet Jonzons firar tio år i år. För att uppmärksamma jubileet ställer sig bandet på scen i Korsnäsgården på lördag. Det blir inga världsrekord eller rockstarfasoner, säger bandmedlemmarna skämtsamt.

Nyhetsbild

Tre par öppnar gym i Stenhaga – vill skapa en amerikansk känsla

VASA Ett nytt gym har slagit upp dörrarna i Vasa. Gymmet skiljer sig från mängden genom sin satsning på amerikansk känsla och redskap.

Nyhetsbild

VIDEO: En bit av Wasalandia lever kvar i Närpes skärgård – Jan byggde båt av vattenstock

NÄRPES När Jan Rönnskog märkte att en av Wasalandias gamla vattenstockar var till salu på ett loppis kunde han inte hålla sig. Nu ett år senare har vattenstocken fått ett nytt liv i Närpes skärgård.

Nyhetsbild

Ronja skrev full poäng i IB-examen – "Jag studerade smart i stället för hårt"

VASA På fredag håller IB-linjen vid Vasa övningsskola sin studentdimission. Ronja Borgmästars från Vasa är en av de nya studenterna. Hon blev förvånad när examensresultatet kom. Hon hade fått full poäng.

Nyhetsbild

Erfarna studerande tipsar: Gå med i en studentförening – "man får många nya vänner"

VASA Gå med i en studentförening, läs mejlen och tänk på balansen mellan studier och studieliv. De är tipsen som äldre studerande delar med sig av till de som inleder sitt första läsår på måndag.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet