Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

30.10.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Sorgen är en naturlig del av våra liv – "Ska bearbetas, inte städas undan"

Allhelgonahelgen är en helg med minnen, saknad och för vissa även med sorg. Sorg är någonting som vi borde bearbeta i stället för att försöka städa undan, säger kaplan Ann-Mari Audas-Willman.

Storförlust när Sport föll mot Ilves

Sport hade en riktigt tung match borta mot Ilves, och förlorade med hela 1–6 (1–3, 0–3, 0–0) i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Ilves målskyttar ...

Nyhetsbild

Kristian från Lappfjärd blev fotbollstränare i Sverige – nu siktar hans lag ännu högre

Hallå där… Kristian Mangs, som spelade fotboll i LappBK och ishockey i IF Länken då han bodde i Lappfjärd. Han är rotad i Västerås i Sverige, där han tränar IFK Västerås damer. De säkrade nyligen seriekontraktet i division 1, den tredje högsta serienivån i landet.

Nyhetsbild

Biskopen uppmanar till församlingsfusion - "Överraskning att han var så bestämd"

Biskop Simo Peura uppmanar Kaskö församling att redan nästa år börja förhandla om med fusion med Närpes församling. Så här kommenteras biskopens utspel av ett par kyrkopolitiker.

Nyhetsbild

Pumparna går, oljeledningen byggs klar – Alfa Oil fick arrendeavtal med Kristinestad

Efter en lång paus har Alfa Oil nu startat arbetena igen med att färdigställa grotta och oljeledning för att kunna inleda verksamhet på Björnön i Kristinestad.

Nyhetsbild

Sex nya fall på torsdagen – Närpes har fortfarande högsta incidenstalet

På torsdagen bekräftades sex nya fall av covid-19 i Närpes. På fredagen uppdagades däremot inga nya fall. Kommunen är nu uppe i sammanlagt 41 fall. Närpes har fortfarande det högsta incidenstalet i relation till folkmängd i hela Finland.

Nyhetsbild

Förvaltningschef tar förra stadsdirektörens plats i K5

När det återstår några månader av mandatperioden blir det byte på en av Närpes stolar i samkommunen K5. Och pälsdjurskonsulenterna försvinner ur samkommunens servicepalett.

Körde 117 på 80-väg i Pörtom

Polisen grep en bilförare misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten på riksåttan.

Nyhetsbild

Fåtal isolerade eller i karantän i Kristinestad – "På coronafronten tillfälligt lugnt"

Endast ett fåtal isolerade eller i karantän, och endast ett nytt bekräftat fall denna vecka. På coronafronten i Kristinestad är det nu lugnt, meddelar smittskyddsläkaren – som dock manar till fortsatt försiktighet med tanke på läget i Närpes, som har de flesta coronafallen i relation till befolkningsmängen.

Nyhetsbild

Mats Ekman: När jag bjöd Kraft på skumpa

Avancemang – då hör skumpa och kramar till. Så var det också i Nokia 1996, då Kraft för första gången i klubbens historia säkrade ett avancemang till division 1. Skumpan var ljummen, inte så god – men det mesta av innehållet var ju ändå för utvärtes bruk.

Nyhetsbild

YA öppnar enheterna för studerande – utom i Närpes

Yrkesakademin i Österbotten övergår till närstudier, med inslag av distansstudier, på måndag. Med ett undantag – enheten i Närpes.

Nyhetsbild

Bollhallen får fortsätta ligga ihopvikt på marken – "Nu måste vi bara avvakta"

Osäkerheten är stor och då vågar Kraft inte lägga upp bollhallen på Mosedal.

Nyhetsbild

Tidsbokning för blodgivning fungerar bra – "Man slipper köa i onödan"

Blodgivare möttes av förändrade rutiner när Röda Korsets blodtjänst besökte Kristinestad på torsdagen. För att undvika trängsel i blodgivningslokalen skulle de som ville ge blod reservera tid. Men det gick bra – och 79 påsar blod blev resultatet.

Nyhetsbild

Skattehöjning på förslag i Kaskö – Måste kompensera hyresbortfall från hamnen

Om stadsdirektörens förslag godkänns får Kasköborna bereda sig på att betala mer i skatt nästa år. Höjningen föreslås bli så stor att Kaskö skulle placera sig när landstoppen. En orsak till skattehöjningen är att arrendeinkomsterna från Kaskö hamn sjunker.

Nyhetsbild

Jubilerande hamnoperatör seglar i medvind igen – farledsfördjupning högt på vd:ns önskelista

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. Hamnoperatören Silva Shipping firar jämna 100 år – ett sekel när utvecklingen hos bolaget och hela hamnen varit enorm. Men Finland är vid en brytpunkt där de stora stärks och de mindre hamnarna hamnar i skymundan. Därför är infrastrukturprojekten i Kaskö betydelsefulla för framtiden.

Nyhetsbild

DNA-insamlingen av varg börjar på lördag och utvidgas till alla revir

Naturresursinstitutet samlar in vargspillning för att uppskatta vargstammens storlek och hålla koll på förändringar i enskilda flockar.

Grannen föreslås få köpa sista delen av arvet

Sista delen av kvarlåtenskapen som tillföll staden Kristinestad efter en Tjöckbo är två tomter i Lålby – som föreslås säljas till grannen.