Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

29.10.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Restriktionerna i restaurangbranschen förlängs till februari

Restriktionerna på fartyg, flygplan och bensinstationer luckras upp. Men de gällande restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till slutet av februari 2021.

Nyhetsbild

Flera nya tjänster inom vården nästa år – Frida blir serviceboende

Inför nästa år föreslås flera nya tjänster inom vården i Närpes. Det är bland annat den fortsatta utbyggnaden och saneringen på hvc-området som kräver att personalen utökas.

Nyhetsbild

Esa byter byggdamm mot saltstänk: "Det var nu eller aldrig", säger den färskaste fiskförädlaren

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. Många när drömmen om att kliva av och göra något helt annat. Esa Itälaakso tog steget och ger sig in i fiskbranschen. I maj fylls kassarna utanför Långgrundssundet av regnbåge och sik.

Nyhetsbild

Konsumtionen av fisk ökar – så även den inhemska odlingen

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. I fjol odlades 15,3 miljoner kilo fisk i Finland – men fortfarande är endast 19 procent av fisken vi stoppar i oss inhemsk.

Lärarvikarie vald till Molpe daghem

En vikarie som lärare inom småbarnspedagogiken har valts till Molpe daghem.

Nyhetsbild

Bygglov för nio vindkraftverk i Västervik beviljade

I Ömossatrakten finns tiotals vindkraftverk öster om Riksåttan. Snart blir det dags för en investering även väster om vägen. Byggloven har beviljats.

Nyhetsbild

För 25 år sedan: Perus fick traktormuseum – och fullt på läktarna när ishallen i Närpes invigdes

Ur Historiska arkivet 10/1995. Hallis i Närpes invigdes, full sysselsättning vid Nordictells i Lappfjärd, traktormuseum invigdes i Perus, tårgasattack i Kaskö. Bland annat detta kunde man läsa om i Syd-Österbotten 5–31.10.1995 – för 25 år sedan.

Janne Smeds: Tre förstärkningar och Kraft är ett stabilt division 2-lag

Sportkolumnen.I år har det ibland räckt med mediokra insatser för att vinna matcher. Det gör det inte i tvåan. Om Kraft förstärker sin trupp har man goda förutsättningar att spela en serienivå upp.

Pris för fritidstomter fastställdes i Kristinestad

Priset på två fritidstomter har slagits fast av stadsfullmäktige i Kristinestad. En tomt kostar 20 000, den andra 81 000 euro.

Nyhetsbild

LEDARE: När allt inte är som det ska …

När någon blir blåslagen kan hjälpen aldrig vara för nära.