Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

31.10.2020

En dag framåt

Storförlust när Sport B föll mot Ilves B-juniorer i Haka 2

Sport B hade en riktigt tung match borta mot Ilves B-juniorer, och förlorade med hela 2–7 i B-juniorer, FM-ligan herr i hockey. Det här betyder at...

Nyhetsbild

Malt och tandkrämsråvaror – RL-Trans levererar över 200 bulkprodukter till hela Europa

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. RL-Trans är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Numera rullar bulklogistikföretaget med bas i Lappfjärd fram i så gott som hela Europa.

Fortsatt tungt för formsvagt Sport – förlust mot KalPa

Det räcker inte hela vägen till seger för Sport. Det står klart efter 1–14 (0–6, 1–3, 0–5) borta mot KalPa. Det var Sports åttonde match i rad utan se...

Nyhetsbild

Finländsk kummin har erövrat en tredjedel av världsmarknaden med sin rena kvalitet

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. Vad har en tysk korv, en dansk akvavit och en indisk masala-kryddblandning gemensamt? Jo, alla innehåller kummin från Närpes.

Nyhetsbild

Nu tar en ny generation över Caraway Finland

TEMA: Företagsamma Sydösterbotten. Nu i oktober sker en generationsväxling i familjeföretaget Caraway Finland. Företagets grundare Torbjörn Engelholm går i pension och barnen Frida-Maria och Mark Engelholm tar över.

Nyhetsbild

KOLUMN: Glyfosat, läkare, pälsdjur och Kraft

Riksdagen. Tillit är A och O gällande naturskydd. Forststyrelsens agerande i skärgården, då vresros bekämpas med glyfosat, väcker frågor om myndigheternas ansvar, skriver riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP).

Motionshockeystarten skjuts fram

Meningen var att motionshockeyserien skulle ha startat på söndag i Hallis i Närpes. Men nu skjuts seriestarten fram ytterligare.

Nyhetsbild

9 november ska Kristinestadsborna se upp – helikopter lyfter sista delen av nytt landmärke

Den 9 november är det dags för Kristinestadsborna att höja blicken igen när sista delen av den nya 120 meter höga telemasten lyfts på plats med hjälp av helikopter.

LEDARE: Allhelgonaljus för nära och kära lyser upp i mörkret

Ljus tänds även i undantagstid på många gravar under helgen.