Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

23.10.2019

En dag framåt

Förlustraden förlängdes för Muik efter nederlag hemma mot Laser HT

När Muik och Laser HT möttes i Finlandsserien herr i hockey på onsdagen var Laser HT det starkare laget. Slutresultatet 1–5 (0-2, 0-3, 1-0) innebär at...

Fyra raka förluster för Sport efter nederlag mot formstarka Tappara

Två sviter förlängdes när serieledande Tappara tog emot Sport hemma i Finland FM-Ligan herr i hockey. Tappara vann och har nu fyra raka segrar, medan ...

Målfest när Malax IF besegrade KoMu HT i Vasa

Malax IF hade inga problem med KoMu HT i division 2 herr i hockey, och vann borta med 6–1 (2-0, 2-1, 2-0). I och med detta har KoMu HT fyra förluster ...

Nyhetsbild

Mental tränare: Det räcker oftast med ett tack

Att vara ledare i en idrottsförening eller ett lag kräver mycket och ledarna är därför en bristvara. Ett tack ger ledarna ork att fortsätta, säger mentala coachen Christoph Treier –  som också ställer frågan hur vi prioriterar vår tid.

Nyhetsbild

Färggrant när läktaren vid Mosedal får nya stolar

Nu börjar stolarna på Mosedals läktare vara på plats. Då allt är klart får supportrarna sitta på stolar i Krafts egna färger, gult och blått när de ska heja fram sina idrottare.

Nyhetsbild

Friidrottsföreningarna faller på rankinglistan

Om man krasst ser på rankingen har det varit ett dåligt friidrottsår i Sydösterbotten. Fem av sex föreningar faller på rankingen.

Förlängd anställning för kanslist i Kaskö

Medborgarinstitutet och bildningsavdelningen i Kaskö har en kanslist på halvtid till utgången av maj nästa år. Kanslistens tidsbundna anställning hade annars gått ut vid årsskiftet.

Nyhetsbild

Kurs i abstrakt målning gav Susanne mersmak

Abstrakt måleri visas nu i Kristinestad. Det är sju kursdeltagare som tillsammans med sin lärare ställer ut närmare 40 verk i Spectras galleri.

Nyhetsbild

50 eller 40 när det är vägjobb? – Polisen reder ut de tillfälliga skyltarna

Ska man gasa på när man närmar sig vägarbetet? Det frågar sig de som kör längs Åvägen i Närpes och har observerat den tillfälliga vägskylten. Och hur är det när man sätter upp tillfälliga 50-skyltar vid vägarbeten men låter bli att visa när 80 åter gäller?

Nyhetsbild

Kvartett köper fastighet med tomt i Kaskö

Ännu en fastighet som varit till salu i Kaskö byter ägare. Huset med tomt vid Bladhska vägen säljs till fyra personer.

Nyhetsbild

Karolina Virta är ny verksamhetsledare för SU i Österbotten

Svensk Ungdom i Österbotten får en ny verksamhetsledare, Karolina Virta. Hon är 24 år och kommer från Kaskö.

Nyhetsbild

Djurgården fick ge sig mot Kraft

Krafts framgångsrika juniorlag tog brons i Mariehamn cup då man slog Djurgården efter straffar. Och tufft motstånd behövs eftersom laget nu förbereder sig på kval till landets högsta liga.

Två Närpestjejer åker på självständighetsfest hos statsministern

Två fjärdeklassare från Mosebacke skola åker på den självständighetsfest som ordnas i Ständerhuset i Helsingfors den 5 december.

Nyhetsbild

Lockade mest publik i hela landet

Det fanns ingen match i distriktsserierna i hela landet som lockade så mycket folk som Tomatkarnevalsderbyt gjorde.

Nyhetsbild

En minoritet tar emot HPV-vaccin i Sydösterbotten

Ledande läkare Peter Riddar i K5 ser det som en utmaning att så få flickor får HPV-vaccin i Sydösterbotten. Täckningsgraden är bland den lägsta i landet. Se här en graf som visar trenden.

Alfa Oil väntar nu bara på kemikalietillståndet

Två av tre lov är i hamn. Nu återstår endast kemikalietillståndet innan Alfa Oil kan starta verksamheten under Björnön. Bolaget har utlovat en kraftig ökning av hamntrafiken.

Ny ersättare behövs i välfärdsnämnden

En ny ersättare måste väljas i välfärdsnämnden i Kristinestad. Ersättaren utses av stadsfullmäktige.