Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

27.6.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Böling kvitterade – första poängtappet för Kiisto

FOTBOLL Ett ungt och hungrigt Kraft krigade till sig en poäng borta mot FC Kiisto. Hemmalaget såg ut att vinna matchen, men i slutet klev Kim Böling fram.

Kim Böling räddade poäng när Närpes Kraft kryssade mot FC Kiisto

I halvtid ledde FC Kiisto matchen på hemmaplan i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll mot Närpes Kraft med 1–0, efter mål av Riku Jääskä. Men i an...

Nyhetsbild

Kaskö tvingas ta om beslut om folkomröstning - Fullmäktige sammankallas

Det gick snett när Kasköfullmäktige fattade beslut om att ordna en rådgivande folkomröstning om en fusion med Närpes. Därför kommer fullmäktige att på nytt få ta ställning till frågan.

Nyhetsbild

Migris beslut innefattar också mottagningscentralen i Kristinestad – "Ingen större betydelse"

Migrationsverket (Migri) skär ner på både asylmottagningar och inkvarteringsplatser. I Kristinestad minskas platserna med 50, vilket betyder att antalet sjunker från 300 till 250. Men läget förändras inte märkbart, enligt Annica Riddar, chef för mottagningscentralen i Kristinestad.

Nyhetsbild

Pälsfarmare anhåller om skyddsjakt på varg efter attack i Pörtom

Uppdaterad. Under kort tid har en pälsdjursfarm i Pörtom vid fem olika tillfällen haft påhälsning av varg. På farmen har man förlorat ett 80-tal rävvalpar. Nu ska pälsfarmaren anhålla om skyddsjakt på varg.

Åklagaren överklagar fuskskötarens dom – Missnöje med ersättningsskyldighet

Åklagaren är missnöjd med delar av tingsrättens dom. Därmed går fallet med den så kallade fuskskötaren i Kristinestad till hovrätten. Det gäller främst den ekonomiska fördelen hon fick då hon felaktigt utgav sig för att vara sjukskötare.

Nyhetsbild

Tjänsteförhållande hävdes inom prövotid – blev domstolssak

Ord står mot ord då det gäller hävandet av tjänsteförhållandet med den kyrkliga förvaltningschefen i Kristinestad. Nu ligger ärendet hos Helsingfors förvaltningsdomstol. Åsikterna gick också isär då kyrkofullmäktige skulle bemöta besväret.

Nyhetsbild

Är på jakt efter "Årets ungdomsarbetsgivare"

Det blir allt svårare för ungdomar att hitta sommarjobb. Med en ny utmärkelse vill ungdomsfullmäktige i Närpes lyfta fram arbetsgivare som är av stor betydelse i arbetslivet för ortens ungdomar.

Nyhetsbild

Nu avgörs framtidens färjor – upphandlingen av trafiken till Bergö och Eskilsö är i gång

Vem ska sköta trafiken till Bergö och Eskilsö de kommande tolv åren och med hurudana färjor? Det klarnar i höst när upphandlingen är klar.

Nyhetsbild

Att träffa andra lockar fram skrattet – Dagverksamheten uppskattad

Gunhild Lindén och Elsi Holm skrattar ikapp där de sitter i solen utanför Bostället och binder en midsommarkrans tillsammans. En stund senare diskuterar de båda mera allvarliga saker. Mycket skratt men också lite gråt blandas då deltagare i dagverksamheten samlas.

Nyhetsbild

Ett boende anpassat för seniorer

Ledare torsdag 27 juni Den allt större andelen seniorer ställer nya krav på boendealternativ.