Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

26.6.2019

En dag framåt

Kraft ny serieledare efter seger mot IK

Kraft slog IK med 11–0 (6–0) på bortaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i Damtrean Vasadistriktet i fotboll efter nio spelade matcher, p...

Nyhetsbild

Nu är Strandhem öppet igen – "En galen tanke förverkligas"

Efter en tyst period på tio år får nu lägergården Strandhem i Nämpnäs nytt liv med bland annat sommarcafé och djurgård. Dörrarna öppnades på tisdagen och redan på öppningsdagen hade flera intresserade tagit sig ut till Äggrund

Delad pott när FC Korsholm II tog emot BK-48

Hemmalaget FC Korsholm II och BK-48 tog en poäng var i mötet i division 6 Vasadistriktet 1 i fotboll. Matchen slutade 1–1 (1–1). Lukumanu Iddrisu gjor...

Nyhetsbild

137 damer med i årets Tjejmilen – "Ett lopp som hör till Närpessommaren"

Starten av årets Tjejmilen i Närpes blev något annorlunda än tidigare, eftersom löparbanorna i Mosedal förnyas.  Och med nya Finbybron på plats kunde man återgå till originalrutten. 137 damer deltog i årets upplaga.

Nyhetsbild

Nu är de första vingarna på plats i parken som ska ge Google el

I Övermark kan man nu se ett vindkraftverk resa sig över byn – vindkraftsparken kallad Hedet börjar så småningom ta form. Det första vindkraftverket har fått sina första två vinga. Nu hoppas man på vindstilla väder för att kunna färdigställa de 18 vindkraftverken.

Nyhetsbild

Vasa får färre platser för asylsökande

Det finns fler platser för asylsökande än vad som behövs, anser Migrationsverket. I Vasa och Kristinestad dras inkvarteringsplatser in.

Nyhetsbild

Fick pris för högkvalitativ fotojournalistik

Det var en märkbart berörd Hannamari Shakya som tog emot priset från Carina Appels minnesfond på onsdagen vid Kilens hembygdsgård.

Nyhetsbild

Vill se säkrare korsning vid Skogsdungens daghem

Trafiksäkerheten bör förbättras i korsningen vid Skogsdungens daghem i Kalax. Nu är farofyllda situationer inte ovanliga.

Nyhetsbild

Dahlbo i stället för Norrback i sektioner

Daniel Dahlbo har valts till ny ordförande i sektionen för svenskspråkig utbildning och småbarnspedagogik i Närpes. Han blev också ny ordförande i den motsvarande finska sektionen.

Nyhetsbild

Nya tar plats inom kyrkan i Kristinestad

Det blir byte på kyrkliga förtroendeposter i Kristinestad. Kenneth Bergqvist och Johanna Alén har båda beviljats befrielse från sina uppdrag.

Nyhetsbild

Allt färre skriver lång finska i studentskrivningarna – två i Närpes och ingen i Petalax

Lång finska i studentskrivningarna blir allt mindre populärt. I Närpes skrev endast två av 50 elever lång finska i vårens studentskrivningar, och i Gymnasiet i Petalax ingen alls. I Närpes gymnasium valde närmare 20 procent av de studerande att inte alls skriva finska i studentskrivningarna.