Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

28.6.2019

En dag framåt

Kaskö IK ny serietvåa i trean

Serienykomlingen Kaskö IK går på som tåget i fotbollstrean och efter lagets fjärde raka seger är man nu serietvåa.

Kaskö IK fortsätter att vinna - har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Kaskö IK i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll. På fredagen mötte laget NIK på Skogsvallen, Nykarleby och tog med sig än...

Nyhetsbild

Fortsatt motstånd mot flervåningshus i Kaskö – "Skym inte kvarnens silhuett"

Planerna på flervåningshus på gamla lågstadieskolans tomt i Kaskö väcker fortsättningsvis protester. Ett tiotal anmärkningar inlämnades mot planeändringen. Nu får stadsstyrelsen ärendet på sitt bord.

2–1 mot VPS-j gjorde Kraft II till segrare igen

Spelarna i Kraft II fick äntligen njuta av en seger igen, efter 2–1 (1–0) borta mot VPS-j. Segern var den första efter sju matcher i rad utan seger i ...

Nyhetsbild

Racing blev Görans pensionärshobby – "Då är alla smärtor som bortblåsta"

Att köra racing med en gammal Ford ger en så mycket adrenalin att alla smärtor blir som bortblåsta. Det menar i alla fall Pörtombon Göran Sand, som kör Historic Race Cup i Jurva det här veckoslutet.

Nyhetsbild

Förbipasserande upprörda över att olycksplats inte märktes ut

En dikeskörning inträffade klockan 6 på fredagsmorgonen på Strandvägen i Nämpnäs. Ingen skadade sig vid utkörningen, men förbipasserande förvånar sig över att polisen inte genast märkte ut olycksplatsen med band.

Nyhetsbild

Kaskö dimensionerar nytt daghem för 60 barn

Ett daghem med plats för 60 barn, matsal, centralkök och grundtrygghetsförvaltning och hälsocentral. Nu avancerar planerna på ett nybygge i Kaskö.

Nyhetsbild

Benita en av kaffekockarna på evangelifesten i Kristinestad

Sommaren visade sig från sin bästa sida med solsken och en ljum bris på fredagseftermiddagen då Svenska lutherska evangeliföreningens årsfest i Kristinestad var i full gång. Tillströmningen till och från kyrkan var jämn och både deltagare och talkofolk verkade nöjda.

Nyhetsbild

Ny utredning: Friska invånare i Österbotten

Här är de sjukaste kommunerna i Finland – se om din kommun platsar i topplistan.

Nyhetsbild

Kenneth Myntti slutar som chefredaktör på Österbottens Tidning

Kenneth Myntti väljer att från hösten fokusera på det han trivs bäst med, att skriva ledare och driva samhällsdebatten framåt. Det innebär att han kliver av rollen som biträdande chefredaktör och ansvarig utgivare för Österbottens Tidning.

Nyhetsbild

"Folk ids inte längre anmäla vargobservationer"

Tidigare duggade vargobservationerna tätt i Pörtom, men på senare tid har det varit mera tyst om vargen. Rickard Bäck, som är rovdjurskontaktperson i Pörtom, tror sig veta förklaringen: Folk har slutat anmäla sina observationer.

Nyhetsbild

Efter tretton år som taxiföretagare – nu sköter han kyrkans hus

I 13 år jobbade Korsbäckbon Kenneth Bergqvist med att köra taxi. Nu lägger han taxikörandet åt sidan och satsar i stället på sitt nya jobb som fastighetsskötare inom kyrkan. Men arbete inom kyrkan är inte något obekant för honom.  13 år i kyrkofullmäktige har gett en god insikt.