|

Kumpula-Natri ser ingen enklare förvaltning

Miapetra Kumpula-Natri. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Miapetra Kumpula-Natri.

Med en kommunfusion hade Vasa varit den tionde största staden. Hade någon tagit sjukhuset från en så stor kommun? undrar Miapetra Kumpula-Natri.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon hoppas på grundlagskutskottet än en gång, Vasas tidigare riksdagsledamot och nu Europaparlamentariker Miapetra Kumpula-Natri (SDP). Men hon är bestört över planerna på att nedgradera Vasa centralsjukhus.

Hon ifrågasätter också den förvaltning som skulle bli enklare.

– Nu har vi 18, 15 och 12 områden och dessutom kommunerna där under. Det ser ut som om inbesparingarna inte kommer genom enklare förvaltning utan från sämre service.

Kumpula-Natri påpekar också att Sverige, som Finland ofta jämför sig med, har 90 joursjukhus.

Hon tror att det skulle ha varit lättare att tala för ett bevarat sjukhus om Vasaregionen hade haft en större kommun. Med en sammanslagning hade den kommunen varit tionde störst i landet, och kunnat motivera att få vara bland de tolv med fulljoursjukhus.

Miapetra Kumpula-Natri är också fullmäktigeordförande i Österbottens förbund.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Förare misstänkt för rattfylla i Pörtom

Polisen.
Foto: Mats Ekman

Polisen.

Strax innan klockan två natten mellan lördag och söndag stoppade polisen en misstänkt rattfyllerist på riksåttan i Pörtom.

Mest läst senaste veckan