Det är vår i luften och det visar sig i evenemangsutbudet i Sydösterbotten som innehåller både vårmarknad och flera vårutställningar. Dans, revy, musik och sångspel blir det också och dessutom visas inte mindre än två Finlandspremiärer på bio.

Vårmarknad i Kristinestad

Den traditionella vårmarknaden i Kristinestad ordnas på Salutorget och i Rådhusparken under veckoslutet. Marknaden pågår klockan 9–17 på lördag och klockan 10–16 på söndag.

Under helgen ordnas vårmarknad i Kristinestad. Bilden är från fjolårets marknad.

Konstutställning i Kristinestad

Konstklubben Spectra har sin traditionella vårutställning under veckoslutet. Föreningens medlemmar visar sina verk i Galleri Spectra fredag klockan 12–17, lördag 10–18 och söndag 10–17.


MI-utställningar i Kristinestad och i Kaskö

Både Kristinestads medborgarinstitut och Kaskö medborgarinstitut har sina vårutställningar under veckoslutet. På utställningarna kan besökaren se alster som tillverkats på kurserna.

I Kristinestad hålls utställningen i kursgården Kristina lördag 20.4 klockan 10–16

I Kaskö hålls utställningen i Bladhska gården söndag 21.4 klockan 13–17

Både Kristinestads och Kaskös medborgarinstitut har vårutställning i helgen. Konstverket på bilden fanns utställt på fjolårets vårutställning i Kaskö.

Dansshowen Rise i Närpes

Flow Dance Company håller sin traditionella våravslutning i form av en dansshow där alla dansgrupper visar upp sig. Temat för årets show är Rise. Det blir två föreställningar i simhallssalen på lördag, klockan 14 och klockan 16.

Flow Dance Company bjuder på show på lördag. Bilden är från fjolårets show.

Bellmankonsert i Kristinestad

Både på lördag och söndag finns det chans att se Kristinestads manskörs stora Bellmansatsning "Gutår båd natt och dag" som är både konsert och skådespel. Föreställningen i Brahegården börjar klockan 19 båda kvällarna.

Fredrik Segervall, Tomas Toivonen, Robert Axén (med

Revypremiär i Taklax

Taklax ungdomsförening har efter några års paus producerat en revy igen och på lördag är det premiär på "På rätt vieg" i regi av Kurt Rusk. Föreställningen börjar klockan 19. Det bli ytterligare två föreställningar nästa veckoslut.

Nervöst, men mest glädje över att äntligen få uppträda med revy i Taklax ungdomsförening efter ett långt uppehåll. Det tycker aktörerna Niko Saartenoja, Evelina Lindahl, Mats Korsbäck och Sandra Sund.

"Paradiset brinner" på bio i Närpes

Bio-bio i Närpes visar den svenska dramafilmen "Paradiset brinner", som har Finlandspremiär på fredag.

Filmen, som belönades med en Guldbagge för bästa film, handlar om tre minderåriga systrar (mellan 7 och 15 år) som bor ensamma eftersom deras mamma är borta under långa perioder. När socialtjänsten vill ha ett familjemöte börjar äldsta systern söka en stand-in för mamman. Filmen visas fredag klockan 19, söndag klockan 16 och tisdag klockan 19.


"Back to Black" och "Civil War" på bio i Kristinestad

Bio Dux i Kristinestad visar den brittisk-amerikanska dramafilmen "Back to Black" som handlar om Amy Winehouses liv och musik. Filmen visas fredag klockan 18, söndag klockan 16 och tisdag klockan 20.

Biografen visar också den amerikanska actionfilmen/krigsdramat "Civil War" som har Finlandspremiär på fredag. Handlingen utspelar sig i en dystopisk framtid där USA befinner sig i ett inbördeskrig. Ett team journalister är på väg till Washington DC för att få en intervju med presidenten innan rebeller intar huvudstaden. Filmen visas på fredag klockan 20.15 och på söndag klockan 18.30 samt på tisdag klockan 18.