Minimässa i Närpes

Minimässan Möt våren Mitt i stan börjar vara en tradition vid det här laget och har ordnats i flera år. Som namnet antyder hålls mässan i Mitt i stan-huset i Närpes och det finns utställare, försäljare och program för alla smaker inom områden som hälsa, skönhet, trädgård och fritid.

Mässan pågår lördag 23 mars klockan 11–14. Arrangör är Näsby Finby företagare och Visit Närpes.

Så här såg det ut i fjol då minimässan

Cirkus i Närpes simhall

Cirkus för hela familjen utlovas i simhallssalen i Närpes på lördag 23.3 klockan 14.30. I föreställningen ingår dansande dockor, akrobater, ljusshow – ja till och med Elsa och Olof.

Dingo spelar i Lappfjärds uf-lokal på lördag.

Dingo-konsert i Lappfjärd

Det legendariska finska rockbandet Dingo, som hade sin storhetstid på 1980-talet med hits som "Nahkatakkinen tyttö" och "Autiotalo", spelar i Lappfjärds ungdomslokal på lördag kväll. Biljetterna är slutsålda sedan länge. Förband är österbottniska partybandet 4Music band.

Robert Karlsson är en av dem som leder spinningpass då Spin of hope ordnas på gymmet MG Depån i Närpes.

Spin of Hope

Spinning för välgörenhet blir det på MG Depån i Närpes då Team Rynkeby ordnar Spin of hope på lördag. Deltagarna trampar för barn som drabbats av cancer.

Det ordnas sju 45-minuterspass i följd med start klockan 9 och slut klockan 15.45. Spin of hope-evenemanget ordnas samtidigt runt om i Norden.

Mixtakören medverkar i en allsångskonsert för Stop cancer-kampanjen.

Allsångskonsert i Pörtom

Den som inte vill trampa för välgörenhet kan sjunga i stället. ”Vi sjunger mot cancer” är namnet på den allsångskonsert som ordnas i Pörtom ungdomslokal söndag 24.3 klockan 15–17 med Mixtakören. Det blir körsång, allsång och solosång.

De insamlade medlen går till Stop cancer-kampanjen 2024, som Österbottens cancerförening och Närpes cancerklubb deltar i.

Körkonsert i Kristinestad

Körsång blir det också i Kristinestad där två körer, Kristinestads damkör och Merikarvian kamarikuoro Proosit, ger gemensam konsert på söndag, 24.3 klockan 19. Konserten är i svenska gymnasiet. På repertoaren står populärmusik av varierande slag.

Oscarsbelönade filmer och en Finlandspremiär på bio

På Biobio i Närpes visas två filmer som belönades med flera statyetter på Oscarsgalan nyligen, "Oppenheimer" och "Poor Things". Dessutom är det Finlandspremiär för "Kung Fu Panda 4".

Alla filmerna visas på söndag: "Kung Fu Panda" klockan 13, "Oppenheimer" klockan 15 och "Poor Things" klockan 19.

Även Bio Dux visar "Kung Fu Panda" på söndag, den svenska versionen klockan 16. På fredag och söndag kväll visar biografen en italiensk komedi, "Månraket", klockan 20 på fredag och 18 på söndag.