|

RFV: Sammankomster kan begränsas i Österbotten – beslut om nya restriktioner tidigast nästa vecka

Som ett alternativ till begränsningarna som eventuellt införs i Österbotten kan verksamhetsidkare ta i bruk coronapasset. Zoom
Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Som ett alternativ till begränsningarna som eventuellt införs i Österbotten kan verksamhetsidkare ta i bruk coronapasset.

Vasa sjukvårdsdistrikt klassificeras sedan i måndags som ett område med samhällsspridning, enligt Finlands uppdaterade hybridstrategi som började tillämpas fullt ut då. Detta betyder att nya restriktioner kan komma att införas i Österbotten
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland (RFV) ska nu bedöma om det finns ett behov av att begränsa sammankomster som ordnas inomhus. RFV  meddelar i dag, onsdag, att ett beslut om begränsningar kan fattas tidigast på måndag den 22 november. Det betyder också att dessa skulle träda i kraft tidigast på onsdag den 24 november. 

Med de eventuella nya begränsningarna vill man förhindra en mer omfattande spridning av coronaviruset, skydda riskgrupper och trygga hälso- och sjukvårdens kapacitet. Verksamhetsidkare skulle kunna ta i bruk coronapasset som ett alternativ till begränsningarna. Det betyder alltså att man kan komma in till tillställningar och evenemang om man har ett coronapass.

Ett eventuellt kommande beslut om begränsningar fattas i enlighet med paragraf 58 i lagen om smittsamma sjukdomar.

Regionförvaltningsverket fattade redan förra veckan beslut om att begränsa sammankomster i landskapen Södra och Mellersta Österbotten. Där har man förbjudit alla offentliga tillställningar som ordnas inomhus med över hundra personer och där det finns läktarplatser där alla deltagare inte har egna sittplatser, samt allsångstillställningar som räknas till offentliga tillställningar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan