|

Näsby får ny restaurang

NyhetsbildZoom
Linda Gullström och Kenneth Bäck är företagarna bakom den nya restaurangen City Brasserie i Närpes. Foto: Daniel Nissén
Den hungrige har snart ytterligare ett lunchalternativ i Närpes. Fräscha råvaror och hemlagat från grunden är ledorden för senaste tillskottet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter att i tio år ha drivit Lappstella i Kristinestad börjar Linda Gullström och Kenneth Bäck nu om i Närpes. På måndag serveras den första lunchen på City Brasserie, det senaste tillskottet i restaurangutbudet i Närpes centrum. Tanken på att börja i Närpes har funnits en längre tid och när möjligheten att få en lämplig lokal dök upp nappade man. – Det här känns som en jätterolig utmaning, säger Gullström. Den före detta banklokalen har genomgått en omfattande renovering för att göra den lämplig som restaurang. Läget är centralt men samtidigt har man också flertalet andra matställen i grannskapet. – Det blir säkert hård konkurrens. Det är jämn kvalitet på restaurangerna här, säger Kenneth Bäck. – Det gäller för oss att hitta vår nisch, säger Gullström. Det man vill satsa på är näringsrik mat gjord från grunden. – Lokala, färska råvaror, fräscha grönsaker, örter, hemlagat bröd och inga halvfabrikat, säger Gullström. – Vi kommer att ha traditionell inhemsk husmanskost men också mer internationella smaker åt det asiatiska hållet, säger Bäck.

Olika lunchalternativ City Brasserie kommer att servera lunch varje vardag. Då kommer man också att erbjuda ett lättare alternativ med en salladsbar som även ska inkludera någon proteinkälla. Båda lunchalternativen kommer också att finnas som take away. För den som inte själv vill eller hinner tillaga middag efter jobbet vill man också erbjuda något. – De kan komma och köpa en box med middagsmat som innehåller dagens lunch och sallad, säger Linda Gullström. Söndagar kommer man att ha öppet under eftermiddagen och erbjuda ett förrättsbord samt à la carte-alternativ. För barnfamiljerna ska man ha egna alternativ för barnen samt en barnhörna där de kan leka medan föräldrarna äter. – Vi vill skapa en varm och trivsam miljö där alla ska känna sig välkomna, säger Gullström. Utanför öppettiderna tar restaurangen emot grupper samt erbjuder catering vid olika tillfällen. – Vi vill kunna utöka öppettiderna i framtiden när vi har kommit igång med verksamheten. I nuläget har man en person anställd. I restaurangen har man rum för 110 gäster, vilket inkluderar ett kabinett med 15 platser. Till sommaren finns dessutom planer på en uteservering som ska rymma omkring 60 gäster.

Kommentarer
|

Nu är två bolag intresserade av att bygga vindkraft på Bredåsen

Nyhetsbild
Ett nytt område ska delgeneralplaneras för vindkraft i Närpes. Nu är det området Bredåsen som intresserar. Två bolag vill muta in området. Foto: Arkiv/Mats Ekman
Två bolag är intresserade av att bygga vindkraftverk på området Bredåsen i Närpes. Därmed uppstår en konkurrenssituation där markägarna får ta ställning till vilket bolag som erbjuder de bästa arrendevillkoren.

Mest läst senaste veckan