Restriktionerna lättar långsamt – 20 personer får träffas inom Vasa sjukvårdsdistrikt

Fram till den 16 maj får endast 20 personer finnas i samma klunga i Vasa sjukvårdsdistrikt, exempelvis på en fotbollsläktare. I Mellersta Österbotten går gränsen vid 50 personer med start den 3 maj. Zoom
Foto: Jonas Brunnström/Arkiv

Fram till den 16 maj får endast 20 personer finnas i samma klunga i Vasa sjukvårdsdistrikt, exempelvis på en fotbollsläktare. I Mellersta Österbotten går gränsen vid 50 personer med start den 3 maj.

Restriktionerna i Vasa sjukvårdsdistrikt blir gradvis mildare. Men det går långsamt. Fram till den 16 maj får högst 20 personer finnas i samma klunga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland avgjorde på måndagen hur många personer som får delta i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster 1–16 maj.

Inom kommunerna i Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt begränsas deltagarantalet till 20 personer.

I Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikts område (med undantag för Reisjärvi) begränsas också deltagarantalet till 20 personer under valborgshelgen, den 1–2 maj. Från den 3 maj får 50 personer finnas i samma grupp, förutsatt att alla har egna sittplatser eller i egna områden i separata läktardelar. Varje separat del ska ha en egen ingång och utgång, egna tjänster och egen personal.

Samtidigt betonar Regionförvaltningsverket starkt att alla fortsättningsvis och ihärdigt ska undvika onödiga närkontakter.

Visa fler

Mest läst senaste veckan