|

Vasa sjukvårdsdistrikt: 14 nya fall i dag – många fler testar sig för corona

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Det senaste dygnet har 14 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt bekräftats smittade med coronaviruset. Nu är det också allt fler som söker sig till Centralsjukhuset för att testa sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet nya fall är betydligt fler än de fyra och fem nya fall per dygn som Vasa sjukvårdsdistrikt haft den senaste veckan. I går befarade chefsöverläkare Peter Nieminen att fallen skulle öka de kommande dagarna när allt fler återvänder från sina julsemesterresor. På torsdag åker eleverna tillbaka till skolorna igen efter jullovet. 

– Skolstarten i sig oroar inte, men om många har varit och rest och kommer tillbaka till skolan från olika håll är det ett riskmoment, sade Nieminen i måndags


I går måndag togs betydligt fler coronatester än vad som tagits under jul- och nyårshelgerna. 328 personer tog i går ett test. 

Incidenstalet i sjukvårdsdistriktet är just nu 38, det vill säga positiva fall per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna. 

Annons

Hittills har 1329 personer testat positivt för coronaviruset sedan i mars. Totalt 35.067 tester har tagits i Vasa sjukvårdsdistrikt. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronaåret gynnade möbelbranschen – Hilding Anders tillverkade sängar så att komponenterna tog slut

Fjolåret blev ett bra år för sängtillverkaren Hilding Anders trots pandemin, säger ekonomichef Anne Åberg.
Foto: Cecilia Udd

Fjolåret blev ett bra år för sängtillverkaren Hilding Anders trots pandemin, säger ekonomichef Anne Åberg.

Entreprenörsgalan 2021. Årets företag i Närpes 2020 är säng- och madrasstillverkaren Hilding Anders Finland, som upplevde ett sällan skådat uppsving i höstas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan