Björnarna flyttar först då dagis i Lappfjärd byggts ut

Daghemsavdelningen Björnarna stannar kvar på sjukhusbacken i Kristinestad tills Lappfjärds daghem byggts ut. En kommitté funderar nu på hur daghemmet kan få mera plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björnarna, som är en grupp för 5-åringar, har varit tillfälligt placerade i en av lägenheterna på sjukhusbacken i Kristinestad sedan Satelliten i Lappfjärd stängdes juni 2019.

Satelliten, som tidigare var finsk lågstadieskola, hade då utdömts efter att mikrobproblem konstaterats i byggnaden.

Att Björnarna stannar kvar i en av de tidigare läkarbostäderna på sjukhusbacken tills Lappfjärds daghem byggts ut bestämdes på svenskspråkiga utbildningsnämndens senaste möte.

Lappfjärds daghem är planerat för två avdelningar. Behovet där är tre avdelningar samt rum för förskola. Fler daghemsplatser behövs då antalet familjedagvårdare minskat.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Sju söker rektorstjänst i Kristinestad

Sju personer söker rektorstjänsten, som blev ledig att söka efter att Minna Vanhamäki sade upp sig. Hon är nu rektor i Jakobstad.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Sju personer söker rektorstjänsten, som blev ledig att söka efter att Minna Vanhamäki sade upp sig. Hon är nu rektor i Jakobstad.

Sju personer söker tjänsten som rektor för finska gymnasiet och högstadiet i Kristinestad. Den tidigare rektorn Minna Vanhamäki sade upp sig efter att ha fått ny tjänst i Jakobstad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan