Lafoelever bjöd på säsongens första konsert i Badhusparken

NyhetsbildZoom
Vid parkkonserten medverkade bland annat från vänster Jenny Wilson, Närpes, Axel Nyqvist, Vörå, Emil Nyqvist , Vörå och Nico Laaja, Vasa. Foto: Kalle Teir
Musikaliska godbitar av olika slag bjöds det på vid säsongens första utomhuskonsert i Badhusparken i Kristinestad. Studerande vid Lafo gav ett smakprov på vad de jobbat med under året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En vårlig utomhuskonsert i Gula paviljongen hör till traditionerna för studerade vid Lappfjärds folkhögskola. Arrangörerna kunde räkna in omkring 50 utomstående i publiken den vackra torsdagskvällen.

– Det här är ett bra sätt att öva hur man arrangerar en konsert utomhus och vad man då speciellt bör tänka på, säger Casper Sahlström som är platschef vid Lafo.


För arrangemang och framträdanden stod musiklinjen och ljudtekniklinjen. Repertoaren var ett smakprov på vad man spelat under året. Jazz och Michael Jackson blandades med traditionell swing, 70-talsmusik och folkrock.

– Två konserter återstår ännu innan terminen är slut, säger Sahlström.

Avslutningskonsert blir det på onsdagen i Kulturhuset Dux i Kristinestad och på torsdagen på Ritz i Vasa.

Kommentarer

Kusinerna från Kanada skapar konst i Kristinestad

Nyhetsbild
Kanadensarna Tuija Hansen och Carol Kajorinne är kusiner och tillbringar en månad på konstnärsresidens i Kristinestad. Foto: Alexia Sahl
För andra året i rad har Kristinestad fått internationella konstnärsgäster. Kristinestad Artists' Residency heter konstnärsresidenset som i år gästas av tre kanadensare, en australiensiska och en japanska.

Mest läst senaste veckan