|

Lerknådarverk visas i Kristinestad

NyhetsbildZoom
Kirsti Kangasharjus fågelträd tillsammans med en flaska och en gädda av Jens Hannus. I förgrunden Carina Janssons krans och Britt-Mari Kamppinens groda på näckrosblad ingår i keramikutställningen. Foto: Lotta Sjöblad
Lekande lätt i lera är namnet på den utställning som nu pågår i stadsbiblioteket i Kristinestad. Bakom den står ett gäng lerknådarfantaster, som de kallar sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tio har under Mirja Peräsaaris ledning samlats många tisdagskvällar i medborgarinstitutets keramikverkstad. Nu visar de ett urval av sina alster.

I utställningen deltar Rita Backman, Jens Hannus, Carina Jansson, Britt-Mari Kamppinen, Kirsti Kangasharju, Raija Koskiranta, Leena Mäntylä, Tuula Palmu, Mirja Peräsaari och Laura Veltoniemi.

Utställningen pågår till den 27 maj.

Kommentarer

Planerna på rekordhöga vindkraftverk går vidare – men effekterna på Lappfjärds å måste granskas

Nyhetsbild
Vingspetsarna på vindkraftverken i Ömossa-Uttermossa når 210 meter upp i luften. Förverkligas OX2:s planer i Storå och Bötom skulle de nå 300 meter upp. Foto: Arkiv/Mats Ekman
På gränsen mellan Bötom och Storå planeras en vindkraftspark som får regionens övriga att blekna. Men än så länge är planerna i ett tidigt skede.

Mest läst senaste veckan