|

Lerknådarverk visas i Kristinestad

Kirsti Kangasharjus fågelträd tillsammans med en flaska och en gädda av Jens Hannus. I förgrunden Carina Janssons krans och Britt-Mari Kamppinens groda på näckrosblad ingår i keramikutställningen. Zoom
Foto: Lotta Sjöblad

Kirsti Kangasharjus fågelträd tillsammans med en flaska och en gädda av Jens Hannus. I förgrunden Carina Janssons krans och Britt-Mari Kamppinens groda på näckrosblad ingår i keramikutställningen.

Lekande lätt i lera är namnet på den utställning som nu pågår i stadsbiblioteket i Kristinestad. Bakom den står ett gäng lerknådarfantaster, som de kallar sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tio har under Mirja Peräsaaris ledning samlats många tisdagskvällar i medborgarinstitutets keramikverkstad. Nu visar de ett urval av sina alster.

I utställningen deltar Rita Backman, Jens Hannus, Carina Jansson, Britt-Mari Kamppinen, Kirsti Kangasharju, Raija Koskiranta, Leena Mäntylä, Tuula Palmu, Mirja Peräsaari och Laura Veltoniemi.

Utställningen pågår till den 27 maj.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Muddrade på skyddsområde i Härkmerifjärden – kan vara frågan om naturskyddsbrott

Efter att en fastighetsägare fått för sig att muddra på eget bevåg påminner NTM-centralen om att Härkmerifjärden är skyddsområde. Bilden från Härkmerifjärdens södra del, muddringen ägde rum i den norra delen.
Foto: Ann-Sofie Långvik

Efter att en fastighetsägare fått för sig att muddra på eget bevåg påminner NTM-centralen om att Härkmerifjärden är skyddsområde. Bilden från Härkmerifjärdens södra del, muddringen ägde rum i den norra delen.

En fastighetsägare vid norra sidan av Härkmerifjärden muddrade utan lov på Natura 2000-område och privatägt naturskyddsområde. I värsta fall väntar en brottsanmälan av NTM-centralen för naturskyddsbrott.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan