|

Hos familjen Söderback är Sydin nummer ett – fast tvååringen föredrar Vasabladet

NyhetsbildZoom
Melvin och Johanna Söderback läser i första hand Sydin, men de har även en prenumeration på Vasabladet. Foto: Ann-Sofie Långvik
Med Sydin som en del av vardagen ända sedan barndomen var det en självklarhet att Johanna Söderback i Klaresund i Närpes skulle prenumerera på tidningen även som vuxen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Också nioåriga sonen Melvin intresserar sig för tidningen, speciellt om han ser bekanta på bild.

Tvååriga Milton, däremot, har ännu inte helt fri tillgång till familjens tidningar, i synnerhet inte dagens nummer. Det kan hända att den inte längre är läsbar efteråt.

– Vi brukar göra upp eld med gamla tidningar så han har ju sett hur vi skrynklar ihop sidorna. Han gör likadant, säger mamma Johanna Söderback.

Tvååringen föredrar av någon anledning Vasabladet, avslöjar modern som gissar att det är logon han fastnat för.

Jag ville vara med eftersom jag tänkte att det säkert mest är äldre som anmäler sig till sådant här. Det kan vara bra att höra lite yngre röster också.
Johanna Söderback
 

Flera österbottningar och sydösterbottningar har redan fått koka kaffe till Sydins anställda som gjort hembesök under rubriken ”Får vi komma hem till dig?” Besöken fortsätter nästa vecka, fram till den 18 januari.

Avsikten är att ta reda på hur vi kan göra en bättre tidning.

Bra att ha för de lokala och för landsbygden, tycker Marianne och Martin Westerberg i Yttermark om Sydin. De fick besök av Monika Ömossa och Malin Bylund. Foto: Malin BylundMånga anmälde sitt intresse för hembesöken när Sydin gick ut med en efterlysning före jul, så många att vi inte kan besöka alla.

– Jag ville vara med eftersom jag tänkte att det säkert mest är äldre som anmäler sig till sådant här. Det kan vara bra att höra lite yngre röster också, säger 39-åriga Johanna Söderback.

Hon skulle gärna läsa mer nyheter och artiklar riktade till barnfamiljer.

Hos familjen Söderback är det Sydin som är tidningen nummer ett. Där hittar de det riktigt lokala, som intresserar mest.

Rutinen är att Johanna och maken Per-Ole Söderback läser var sin tidning på kvällen, när dagens bestyr är undanstökade och lugnet lägger sig.

Thomas Grönlund och sonen Peik tog emot Sydin i Kaskö. Han läser Sydin som e-tidning och tycker bäst om goda lokala nyheter. Deras kaffegäster är Yvonne Svartbäck, som jobbar med Sydins annonsförsäljning, och chefredaktör Mats Ekman (som stod bakom kameran). Foto: Mats EkmanNiclas Östman och Margit Ruosteluoma hälsade på hos Per Danielsson och Yvonne Nordström Danielsson i Kristinestad. Det var Yvonnes pappa som en gång i tiden började prenumerera på tidningen åt sin dotter. I dag bor de i Sverige och har varit trogna läsare i mer än 40 år. Och det är e-tidning som gäller. Foto: Niclas Östman

Kommentarer

Aurora kan nu ta emot klienter – "Alla platser är redan upptagna"

Nyhetsbild
Närvårdarna Petra Lindfors, till vänster, och Josefine Lassfolk är glada över att den sista avdelningen nu är renoverad vid Kristinahemmet. Foto: Lotta Sjöblad
Nu är hela Kristinahemmet äntligen renoverat. I juli tas avdelningen Aurora, som är sista delen av projektet, i bruk. Där finns elva platser. I och med det här projektet är samtliga 58 platser i hemmet vid Salavägen i Kristinestad i användning.

Mest läst senaste veckan