Ann-Sofie Långvik

ann-sofie.langvik@sydin.fi

Nyhetsbild

Årets flyktingkvinna på besök i Kstad: Flyktingar måste se till att aktivera sig själva

KRISTINESTAD Var aktiv! Gå ut och träffa andra även om det skulle kännas bekvämast att bara sitta hemma, säger årets flyktingkvinna Sirwa Farik till flyktingkvinnorna i Kristinestad. Hon besökte staden på måndagen.

Nyhetsbild

Innoväxthus vann projekttävling – identifierade problem i växthusklustret

Innoväxthus i Närpes är en av fyra vinnare i NTM-centralens projekttävling i Österbotten. Projektet vann kategorin Nätverkaren.

Nyhetsbild

Kritiken ledde till förändring

Ledare torsdag 8 november. Det ropades högt om dåliga vägar i vintras. Kritiken bar frukt.

Nyhetsbild

Halva skarvarbetsgruppen har inte sett en skarv

Ungefär hälften av de personer som var med när den nationella skarvarbetsgruppen höll sitt första möte i tisdags har aldrig varit i närheten av en skarvkoloni.

Nyhetsbild

Vinterbad blir lätt en livsstil – många badar flera gånger i veckan

Vinterbad kan vara beroendeframkallande. Margareta Rissanen och Ritva Haapala i Kristinestad badar flera gånger i veckan. De mår toppen i kontrasten mellan den varma bastun och det kalla havet. Nu vill de att fler ska uppleva vinterbad – därför håller man öppet hus med gratis bastu på torsdag.

Nyhetsbild

Lagvidrig resursbrist

Ledare tisdag 6 november. Kan resursbrist försvara att NTM-centralen bryter mot grundlagen?

Nyhetsbild

Stort intresse för jobb på söndagar: "Tror vi måste anställa mer personal"

NÄRPES Det är en ny situation, men Halpa-Halli i Närpes har redan flera som anmält sig som frivilliga att jobba på söndagar. Från och med mitten av november börjar även Halpa-Halli hålla söndagsöppet.

Nyhetsbild

Michael Björklunds tips till fredagsmyset: Skarvpizza

NÄRPES Ulla och Tor-Erik Westberg passade på att skaffa ett signerat exemplar av kocken Michael Björklunds senaste receptbok, "Mickes vilda" på fredagen. Boken bjuder på många intressanta recept på både tillåten och otillåten vilt.

Nyhetsbild

Eftervård av marktäkter släpar efter i Kristinestad

Eftervården på gamla sandtäkter och grustäkter i Kristinestad har försummats. Marken har inte återställts på flera platser som är betydelsefulla för vattenförsörjningen, visar en nyligen publicerad rapport.

Nyhetsbild

Bankgaranti ska säkra att marken blir återställd efter täkt

Bankgaranti används som styrmedel för att den som bedriver marktäkt ska återställa marken efter avslutad täktverksamhet.

Intern rotation räcker inte - kaplantjänsten i Närpes måste lediganslås

NÄRPES Tjänsten som kaplan i Närpes församling ska lediganslås. Domkapitlet vid Borgå stift förklarar att det inte går att göra en intern flytt, som församlingen ville, eftersom det är fråga om två skilda tjänster.

Nyhetsbild

Närpes ser ingen orsak korrigera tidigare Söff-lärares lön

NÄRPES Tidigare Söff-läraren Camilla Fant får ingen justerad lön retroaktivt. Nämnden för fri bildning avslog hennes yrkan på en korrigering av lönen för läsåret 2017-2018.

Nyhetsbild

De bäddar för inkvartering i det gamla sjukhuset

De nya ägarna Sabina och Johan Wickman har nu tagit de första stegen i renoveringen av Övermark gamla sjukhus, som småningom ska bli bed and breakfast. Förvandlingen har börjat.

Nyhetsbild

Huset har skatter i väggarna och ett spöke i rum nummer tio

Vad är väl ett hotell utan hotellspöke? Övermark bed and breakfast är inget undantag. Väggarna berättar många historier.

Nyhetsbild

Har varit sjukhus, kurssal och bostad

Övermark sjukhus har under årens lopp fungerat som, förutom sjukhus, även bäddavdelning, kurslokal och bostad. Nu byter det skepnad igen och kommer småningom att bjuda på inkvartering med frukost.

Nyhetsbild

Carola Backholm: Nedmonteringen av VCS började redan med hjärtkirurgin

Man blir lite småsur, säger Carola Backholm när hon tänker på beslutet att Vasa centralsjukhus inte ska få status som sjukhus med omfattande jour.

Nyhetsbild

Årets flyktingman: I Afghanistan har de flesta ett avskedsbrev i byrålådan

Kristinestad Årets flyktingman Ahmad Hosseini missar inte en chans att påverka och delta i samhället. Han vill sudda ut fördomar mot flyktingar och förhindra tvångsutvisningar. På torsdagen besökte han Kristinestad.

Nyhetsbild

Kunder hinner inte hämta ut sina paket – frön och lökar kommer i retur

Företaget Exotic Garden i Nämpnäs beskriver ytterligare en dimension av de problem som förekommit med postens service på senare tid: Postpaketen ligger en vecka hos posten. Sedan skickas de tillbaka till avsändaren.

Nyhetsbild

Bristande lokalkännedom en orsak till att brev inte hittar rätt – "Det finns en del att korrigera"

Postens sorteringsstation i Kauhajoki har ofullständiga adressregister för Närpes. Det har orsakat förseningar i leveransen och ett flertal brev har skickats tillbaka till avsändaren.

Nyhetsbild

Stora störningar i postutdelningen i Närpes – "Vi får aldrig någon post längre"

I höst har påfallande många brev hamnat på irrfärder i Närpes. Ibland kommer de inte alls fram. Ibland trillar de än hit och än dit och kommer småningom tillbaka till avsändaren med en röd lapp påklistrad: Adressaten okänd.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet