|

Time out om ny tjänst som välfärdschef och delning av nämnd

Kristinestad är ännu inte beredd att splitta välfärdsnämnden i två delar och anställa ny chef.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förslaget om att dela välfärdsnämnden i två: vård- och omsorgsnämnden och en ny välfärdsnämnd samt tillsätta en välfärdschef, som är direktör för serviceområdet, kom inte i mål på måndagskvällens stadsstyrelsemöte.

Åsa Blomstedt (SFP) föreslog att ärendet remitteras för vidare utredningar, däribland kring tjänsten som välfärdschef och de olika verksamheterna inom det nya serviceområdet. Förslaget omfattades av stadsstyrelsen.

Innan dess hade Peter Grannas (SFP) föreslagit att medborgarinstitutets rektor Anette Norrgrann utses till välfärdschef på tillsvidare basis. Men eftersom ärendet remitterades tog man inte ställning till detta förslag.

En återgång till två nämnder inom välfärdsområdet förordas av välfärdsnämnden, som behandlade förslaget i tisdags.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan