|

Får på rymmen i Lillsund

Två svarta och ett brunt får rymde ur inhägnaden i Lillsund på söndagen och är fortfarande på rymmen i Lappfjärdsskogarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid 13-tiden på söndagen rymde tre får ur en inhägnad vid familjen Levulas sommarstuga i Lillsund, Lappfjärd. Antagligen hade fåren blivit skrämda av hund och tagit sig ut ur hägnet som är ingärdat med elstängsel.

Flera personer deltog i efterspaningarna på söndagseftermiddagen, men fåren var vid middagstiden på måndagen fortfarande på rymmen.

Lillsund ligger väster om riksåttan, söder om Lappfjärds å.

– Vi bor i Kankaanpää men har sommarstuga i Lillsund och fåren som är på sommarbete vid stugan är barnens husdjur. De är tama och väldigt snälla så det går att locka dem om någon påträffar dem, säger Eveliina Levula.

Två av fåren är svarta och det tredje brunt. Eveliina Levula hoppas att de som påträffar fåren genast tar kontakt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan