|

Närpesbo gick till final i snapsvise-FM

NyhetsbildZoom
Skål gutår! Mats Wikman från Närpes tog sig till final i finska mästerskapen i snapsvisor. Foto: Arkiv/Mats Ekman
Mats Wikman från Närpes är en av åtta finalister i årets snapsvise-FM i Lovisa. Tävlingen ordnas den 7 oktober och i finalen tävlar tio bidrag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En urvalskommitté har valt ut tio finalistvisor bland 60 nyskrivna snapsvisor.

De övriga finalisterna är Christian Andersson från Mariehamn, Ralf Granlund, Mariehamn Nils-Eric Sahlström från Vasa, Gunilla Stenfors från Grankulla, Pigge Svenskberg, Hangö, två bidrag, Carola Teir-Lehtinen, Helsingfors, Melita Tulikoura från Borgå med två bidrag.

Visorna i urvalstävlingen var försedda med pseudonymer, vilket betyder att urvalskommittén inte kunde veta vilka författarna bakom bidragen var.


Kommittén bestod av Maryelle Lindholm och Calle Pettersson i Finlandssvenska Rimakademin Fira, skådespelaren Anders Slotte och riksdagsassistenten Valter Huldén.

Finalen i de finländska mästerskapen i snapsvisor bedöms av en jury där bland andra Lovisas stadsdirektör Jan Didrik Oker-Blom och Lovisas stadsmuseums chef Ulli Rosendahl ingår.

Även publiken röstar fram sin favorit, som går direkt till landskampen mot Sverige den 10 november.


Mats Wikman har även tidigare kommit till final i snapsvise-FM och har även tagit sig till landskampen mot Sverige. Han har också medverkat som textförfattare i Böle uf:s revyer.

Arrangör för snapsvise-FM är Finlandssvenska Rimakademin Fira.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan