|

Närpesbo gick till final i snapsvise-FM

NyhetsbildZoom
Skål gutår! Mats Wikman från Närpes tog sig till final i finska mästerskapen i snapsvisor. Foto: Arkiv/Mats Ekman
Mats Wikman från Närpes är en av åtta finalister i årets snapsvise-FM i Lovisa. Tävlingen ordnas den 7 oktober och i finalen tävlar tio bidrag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En urvalskommitté har valt ut tio finalistvisor bland 60 nyskrivna snapsvisor.

De övriga finalisterna är Christian Andersson från Mariehamn, Ralf Granlund, Mariehamn Nils-Eric Sahlström från Vasa, Gunilla Stenfors från Grankulla, Pigge Svenskberg, Hangö, två bidrag, Carola Teir-Lehtinen, Helsingfors, Melita Tulikoura från Borgå med två bidrag.

Visorna i urvalstävlingen var försedda med pseudonymer, vilket betyder att urvalskommittén inte kunde veta vilka författarna bakom bidragen var.


Kommittén bestod av Maryelle Lindholm och Calle Pettersson i Finlandssvenska Rimakademin Fira, skådespelaren Anders Slotte och riksdagsassistenten Valter Huldén.

Finalen i de finländska mästerskapen i snapsvisor bedöms av en jury där bland andra Lovisas stadsdirektör Jan Didrik Oker-Blom och Lovisas stadsmuseums chef Ulli Rosendahl ingår.

Även publiken röstar fram sin favorit, som går direkt till landskampen mot Sverige den 10 november.


Mats Wikman har även tidigare kommit till final i snapsvise-FM och har även tagit sig till landskampen mot Sverige. Han har också medverkat som textförfattare i Böle uf:s revyer.

Arrangör för snapsvise-FM är Finlandssvenska Rimakademin Fira.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan