Arbetslösheten i Sydösterbotten har minskat med 15 procent på ett år

Färre arbetslösa, fler jobb. Ungefär så kan man sammanfatta den senaste sysselsättningsstatistiken. I Österbotten är det bara Larsmo som uppvisar bättre arbetslöshetssiffror än Närpes som är god tvåa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 9.461 personer, eller 8,1 procent, gick arbetslösa på området som hör till NTM-centralen i Österbotten i juli. Det visar färska sysselsättningssiffror.

I Sydösterbotten var arbetslöshetsgraden i juli 5,2 procent. Bland regionens kommuner fortsätter Närpes utmärka sig, där är 4,2 procent utan arbete och det är näst bäst i hela landskapet. I Korsnäs är motsvarande siffror 6,3 procent, i Kristinestad 6,4 och i Kaskö 7,4 procent.

Samtidigt som arbetslösheten fortsätter minska ökar de lediga jobben. I juli i fjol fanns det 25 lediga jobb i Sydösterbotten, i år är de 67 till antalet.

Kommentarer

Nu ska skräp och damm från flera decennier bort – och det är inget jobb för den höjdrädde

Nyhetsbild
Se där kikar Hans Jepsen Petersen fram på orgelns topp med trasan i hand. I hans jobb gäller det att inte vara höjdrädd. Foto: Malin Bylund
Orgelmusiken i Närpes kyrka är utbytt mot bruset av en industridammsugare. Den danska pjäsen får nu smaka på storstädning och -service efter över 40 år i trogen tjänst.

Mest läst senaste veckan