Arbetslösheten i Sydösterbotten har minskat med 15 procent på ett år

Färre arbetslösa, fler jobb. Ungefär så kan man sammanfatta den senaste sysselsättningsstatistiken. I Österbotten är det bara Larsmo som uppvisar bättre arbetslöshetssiffror än Närpes som är god tvåa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 9.461 personer, eller 8,1 procent, gick arbetslösa på området som hör till NTM-centralen i Österbotten i juli. Det visar färska sysselsättningssiffror.

I Sydösterbotten var arbetslöshetsgraden i juli 5,2 procent. Bland regionens kommuner fortsätter Närpes utmärka sig, där är 4,2 procent utan arbete och det är näst bäst i hela landskapet. I Korsnäs är motsvarande siffror 6,3 procent, i Kristinestad 6,4 och i Kaskö 7,4 procent.

Samtidigt som arbetslösheten fortsätter minska ökar de lediga jobben. I juli i fjol fanns det 25 lediga jobb i Sydösterbotten, i år är de 67 till antalet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Nytt projekt ska fylla Kristinestad: "Vardagen i småbarnsbubblan är så mycket enklare här"

Anthony Hannus är projektledare för Talent Scout som ska förmå personer att flytta till och hem igen.
Foto: Anders Bergvik

Anthony Hannus är projektledare för Talent Scout som ska förmå personer att flytta till och hem igen.

Kristinestad har jobbat hårt för att profilera sig som turistort – nu gäller det att ta steget vidare och jobba för in- och återflyttning, säger projektledaren Anthony Hannus som själv valde hemorten framför Åbo.

Mest läst senaste veckan