Niclas Östman

niclas.ostman@sydin.fi

Nyhetsbild

Sydin bjuder på läsningen på torsdag!

E-tidningen är allt som finns i papperstidningen – i digital form. Nu kan du lätt testa hur du läser vår e-tidning. Torsdagens Sydin (21.3) med bilagan Bygg och renovera finns som gratis e-tidning på en dator, smarttelefon eller surfplatta nära dig. Det enda som krävs är att du loggar in. Och det bästa av allt: Det är gratis!

Nyhetsbild

Du kan läsa Sydins e-tidning på torsdag gratis!

E-tidningen är allt som finns i papperstidningen – i digital form. Nu kan du lätt testa hur du läser vår e-tidning. Torsdagens Sydin (24.1) med näringslivsbilagan finns som gratis e-tidning på en dator, smarttelefon eller surfplatta nära dig. Det enda som krävs är att du loggar in, och det är gratis.

Nästan 50 nya företag grundades i Närpes i fjol

I fjol grundades nästan 36 000 nya företag i hela landet, det är den högsta siffran under de fem senaste åren. Också i Närpes blir de nya företagen fler, i de andra sydösterbottniska kommunerna pekar kurvan neråt.

Nyhetsbild

Närpes bjuder invånarna på gratis internet tack vare EU-pengar

Närpes är en av 2.800 kommuner i hela EU som får ett bidrag på 15.000 euro för att bygga ut trådlöst – och gratis – internet på offentliga platser.

Tomas Långgård fortsätter i ledningen för ÖSP

Tomas Långgård leder ÖSP också nästa år. Han återvaldes till ordförande på höstmötet på tisdagen. I styrelsen finns också en Närpesbo och en Tjöckbo.

Nyhetsbild

Lafo kan få dela rektor med medborgarinstitutet

Anette Norrgrann som är rektor för Kristinestads medborgarinstitut ser ut att bli rektor också för Lappfjärds högskola.

Nyhetsbild

Kristinestadsbo vill bli rektor för ÅA

En Kristinestadsbo finns med bland sex kandidater som intervjuas för rektorstjänsten på Åbo Akademi.

Nyhetsbild

Klart: Folksam blir Fennia

Nu är det klart att försäkringsbolagen Folksam och Fennia fusioneras. Myndigheterna har godkänt affären, och under våren slås bolagen ihop.

Nyhetsbild

Patrick Ragnäs fortsätter leda högskolestiftelsens delegation

Patrick Ragnäs, som bland annat är fullmäktigeordförande i Kristinestad, fortsätter svinga klubban i delegationen för Högskolestiftelsen i Österbotten.

Över hundra färre arbetslösa på ett år

I oktober gick 272 personer arbetslösa i Sydösterbotten, det är 102 färre än för ett år sedan.

Nyhetsbild

Närpes upp i sysselsättningstopp – färre arbetslösa och fler lediga jobb

Antalet arbetslösa fortsätter att minska medan de lediga jobben blir fler. Det är kontentan av sysselsättningsöversikten för augusti månad.

Nyhetsbild

Läs Sydins bilaga Hus och hem gratis!

Här kan du gratis läsa vår 20-sidiga bilaga Hus & Hem 2018 med mycket intressant läsning om byggande, inredning och renovering.

Arbetslösheten i Sydösterbotten har minskat med 15 procent på ett år

Färre arbetslösa, fler jobb. Ungefär så kan man sammanfatta den senaste sysselsättningsstatistiken. I Österbotten är det bara Larsmo som uppvisar bättre arbetslöshetssiffror än Närpes som är god tvåa.

Nyhetsbild

Klart: Sjöbevakningsstationen i Kaskö läggs ner

Det var väntat, men nu är det definitivt klart att sjöbevakningsstationen i Kaskö stängs för gott. Inrikesministeriet har fattat det slutgiltiga beslutet och stationen stängs den första januari nästa år.

Arbetslösheten fortsätter gå ner – Närpes bäst i Sydösterbotten

Arbetslösheten är fortfarande lägst i Österbotten, visar de senaste siffrorna från NTM-centralen. Och i Sydösterbotten är det Närpes som fortsätter gå som tåget.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet