|

Blågröna alger observerades i Molpe

I början av veckan observerades blågröna alger på Molpe badstrand. Ännu på tisdagen låg algerna kvar. Däremot var alla andra badstränder som Västkustens miljöenhet kollar i Sydösterbotten fria.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För tillfället verkar badstränderna i Kristinestad vara helt fria från blågröna alger. Inte heller på stränderna i Närpes syntes några blågröna alger.

Inte heller på Mariestrands camping i Kaskö förekom några blågröna alger på måndagen. För en vecka sedan visade sig sådana som slingor ute i vattnet där.

I Korsnäs observerades på måndagen alger endast på Molpe simstrand.

– På tisdagen var blågröna alger kvar där, uppger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Stenlund.

På onsdagen kollades inte algläget där. Också tidigare i sommar har blågröna alger påträffats i Molpe.

Man bör vara försiktig med att simma i vatten med blågröna alger. Speciellt försiktig bör man vara med barn och husdjur, eftersom det är större risk att de får vatten i sig än en vuxen. Om man simmar i vatten med blågröna alger ska man duscha efteråt.

Kommentarer
|

Ordkonstnären från Korsnäs fick ärofyllt pris i Sverige – nu finns hon på samma lista som Nobelpristagare

Nyhetsbild
"Överlevorna är en viktig bok för mig som tog lång tid att skriva och blev något av en vändpunkt i mitt skrivande, så därför är jag väldigt tacksam över att just den kanske hittar fler läsare tack vare priset" säger Matilda Södergran. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Matilda Södergran drabbades av en låsning i skrivandet – men hon bröt sig loss och skrev "Överlevorna". Nu belönas hon med ett prestigefyllt pris.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan