|

Blågröna alger observerades i Molpe

I början av veckan observerades blågröna alger på Molpe badstrand. Ännu på tisdagen låg algerna kvar. Däremot var alla andra badstränder som Västkustens miljöenhet kollar i Sydösterbotten fria.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För tillfället verkar badstränderna i Kristinestad vara helt fria från blågröna alger. Inte heller på stränderna i Närpes syntes några blågröna alger.

Inte heller på Mariestrands camping i Kaskö förekom några blågröna alger på måndagen. För en vecka sedan visade sig sådana som slingor ute i vattnet där.

I Korsnäs observerades på måndagen alger endast på Molpe simstrand.

– På tisdagen var blågröna alger kvar där, uppger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Stenlund.

På onsdagen kollades inte algläget där. Också tidigare i sommar har blågröna alger påträffats i Molpe.

Man bör vara försiktig med att simma i vatten med blågröna alger. Speciellt försiktig bör man vara med barn och husdjur, eftersom det är större risk att de får vatten i sig än en vuxen. Om man simmar i vatten med blågröna alger ska man duscha efteråt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan