Mona Söderman

mona.soderman@sydin.fi

Nyhetsbild

Närpes ger 9 000 euro till Kraft fotboll

Närpes Kraft fotbollsförening får en summa på 9 000 euro i år för ett marknadsföringssamarbete med staden.

Nyhetsbild

God jul-projektet breddar till andra högtider – Nu blir det också en glad påsk

I många år har frivilliga sett till att behövande i Närpes har fått en god jul. Sedan i fjol har verksamheten med matkassar breddats. Nu kan de som behöver hjälp också kan räkna med en glad påsk.

Jens Westling webbkoordinator i Närpes

Jens Westling har valts till webbkoordinator och dataskyddsombud i Närpes. Stadsstyrelsen valde honom bland åtta sökande.

Nyhetsbild

Lärknäs blir något mindre än tidigare

En stor del rivs och ersätts med ett nybygge och det som blir kvar byggs om eller renoveras. Så ser planerna ut för Lärknäs och Annahemmet i Korsnäs.

Nyhetsbild

Korsnäs funderar på egna åtgärder för Strandvägen

KORSNÄS Trots att Korsnäs kommun har fört en mycket aktiv kampanj för att få ny beläggning till Strandvägen har det inte gett önskad effekt. Nu ska man se på vad man kan göra på egen hand för att göra trafiksituationen säkrare i olika delar av kommunen.

Nyhetsbild

Branden stängde alla skoldörrar på fredagen

På fredagen var det tomt och öde i Korsnäs kyrkoby skola. Alla dörrar var stängda och en lapp vid ingångarna upplyste om att rening med ozon pågår. Ingen fick gå in.

Nyhetsbild

Lärknäs får trots allt eget kök

Planeringen för att bygga nya Lärknäs och Annahemmet i Korsnäs är nu så långt hunnen att skissritningarna är klara. Nybygget omfattar cirka 2 000 kvadratmeter. Där inryms också ett eget kök.

Nyhetsbild

Har jobbat 30 år som lärare för invandrare – Får folkbildningsmedaljen

Invandrarläraren Annika Makarevitch i Närpes har två jubileum på gång. Hon fyllde 60 år i måndags och kan samtidigt fira 30-årsjubileum inom utbildningen. På onsdagen fick hon dessutom ta emot pris för sitt arbete.

Nyhetsbild

Kust-Österbotten vill gärna ha med Närpes företagare

Vår plan är att vi mer än gärna vill ha med Närpes företagare som medlem i Kust-Österbottens företagarförening. Det framhåller KÖF:s ordförande Mikael Fredman.

Nyhetsbild

Närpes företagare fortsätter som självständig förening – "Vi ville hålla verksamheten svensk"

Närpes företagare övergår inte till Kust-Österbottens företagare. I ställer väljer föreningen att kvarstå som en egen fristående lokalförening i Närpes. Medlemmarna anser att det är den bästa garantin för service på svenska.

Nyhetsbild

Bekantar sig med framtidens teknik

Grönsaksodlaren Thor Sigg stiftade bekantskap med roboten Pepper på  Trädgårdsexpo i Närpes på torsdagen. Han försökte få roboten att gripa tag om en gurka. Han är intresserad av framtidens teknik och tror att roboten kan vara framtiden även i växthusen.

Nyhetsbild

Byggandet på hvc-området är nu halvvägs – byggfesten kröntes av 65-årig tidskapsel

VIDEO: Det stora byggprojektet på hvc-området i Närpes har kommit ungefär halvvägs. På onsdagen var det byggfest för kök och huvudingång samt hvc-sjukhus och källare. Historiens vingslag kunde anas på festen.

Nyhetsbild

Bergö förlorar sitt enda bankkontor – "Trist framför allt för äldre kunder"

Då Korsnäs andelsbank från juni drar in sitt kontor på Bergö blir byn helt utan bank. Från Bergö öråds sida konstaterar man att stängningen drabbar främst äldre.

Nyhetsbild

Korsnäs andelsbank stänger två kontor

Uppdaterad. Nedläggningen och minskningen av banktjänster fortsätter i Sydösterbotten. Nu är Korsnäs andelsbank i tur. Banken drar in två kontor.

Nyhetsbild

Han fortsätter att baka och satsar på eget konditori

Marcus Teir har skapat sin egen arbetsplats. Han blev utan jobb då Närpes brödfabrik upphörde med verksamheten i januari, men bakandet fortgår nu i ett eget litet bageri kombinerat med konditori.

Nyhetsbild

Maginfluensa härjade i Stenbackens skola – 30 elever drabbades över en natt

I mitten av veckan råkade Stenbackens skola i Kåtnäs ut för maginfluensa. 30 av skolans 125 elever var borta första dagen magsjukan grasserade där.

Nyhetsbild

Nu är det lapp på luckan – Töjbybor sörjer att bankkontoret stängs

Det var ingen munter stämning bland bankkunderna i Töjby på torsdagen. Det var den näst sista dagen bankkontoret i byn var öppet. Vid årsskiftet stängdes också byns bibliotek, men däremot kunde bybutiken räddas.

Nyhetsbild

Nu är nya Kampbron högtidligen invigd

På torsdagen klippte vägmästare Stig-Erik Ingves det blåvita bandet. Därmed var den nya Kampbron på Fagerö i Rangsby invigd. Det var bara nöjda miner bland de närvarande.

Nyhetsbild

Simskolorna ordnas på Fagerö i sommar

På grund av att simhallen i Närpes är stängd ordnas ingen simskola där i juni. I stället ordnas sommarens simskolor på Fagerö i Rangsby.

Närpes valde ny förvaltningssekreterare

Politices magister Mikaela Liljedal, Malax har valts till ny förvaltningssekreterare i Närpes. Stadsstyrelsen valde henne bland totalt sju sökande.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet