Mona Söderman

mona.soderman@sydin.fi

Nyhetsbild

Ännu inget behov av nattvård i daghem i Närpes

I 1,5 års tid har det varit möjligt att även få nattvård i Skogsdungens daghem i Kalax. Men ännu har man inte haft något barn som haft behov av vård på natten.

Nyhetsbild

Sydösterbotten med och betalar nytt patientdatasystem

Ett nytt patientdatasystem är aktuellt inom Vasa sjukvårdsdistrikt. Också de sydösterbottniska kommunerna satsar i systemet. För patienterna betyder det förhoppningsvis att de snabbare får rätt utvärdering och behandling.

Nyhetsbild

Nya staden kan få tillfälligt fullmäktige med hela 52 ledamöter

Närpes och Kaskö kan komma att styras av en stor stadsstyrelse och ett stort fullmäktige. Det gäller under en övergångsperiod om en fusion blir verklighet. Det tillfälliga fullmäktige skulle ha hela 52 ledamöter.

Nyhetsbild

Inga gratis halkskydd till seniorer i Närpes

I Närpes går man inte in för att avgiftsfritt dela ut halkskydd till de äldre. I äldrerådet, som är initiativtagare i frågan, är man besviken över utgången.

Nyhetsbild

Elstolpe byggdes in i väntan på flyttning

Ända sedan maj har Närpes stad väntat på att en elstolpe ska flyttas bort vid Västra Närpes skola i Norrnäs som byggs till. Stolpen står fortfarande kvar och nu har den byggts in i nybygget. Nu lovas flyttning inom ett par veckor.

Nyhetsbild

Han befarar att vargen kommer igen

KORSNÄS Inne i pälsningshuset ligger flera rivna och döda rävar i en hög. En bit längre bort på golvet ligger ytterligare två döda djur, som är om möjligt ännu mera tilltygade. Det här är resultatet av vargens framfart på Norrmans rävfarm i Harrström.

Nyhetsbild

Driftchef vid Vasa Elnät: Omöjligt ta el från annat håll nu

I bland annat Rangsby i Närpes var ett 30-tal hushåll utan el ännu vid middagstid på torsdagen. Där undrar kunder varför Vasa Elnät inte matar ström från annat håll i dylika fall.

Nyhetsbild

Uthustak skadades då granar knäcktes i stormen

Förödelsen var stor hos Carola och Stig Rosendahl i Finby efter stormens framfart. Den hårda nordliga vinden fällde ett stort antal granar. Bland annat uthuset, hundgården och lekstugan var i vägen för de fallande träden.

Nyhetsbild

Allt från Trump till bygdeoriginal utlovas i årets Pörtomrevy

Nu övas det för fullt. Snart ska texter, steg, sång och låtar sitta i huvudet. Snart är det premiär på årets revy i Pörtom.

Nyhetsbild

Han fick hederstitel i Pörtom - uppmärksammas för engagemang i hjälpsändningar

Årets förmåga i Pörtom heter Jarl Erik Nordlund. Han fick utmärkelsen för sitt engagemang med hjälpsändningar.

Nyhetsbild

Lättare tömma ekopunkternas nya, större kärl

Botniarosks ekopunkter förnyas. De nya insamlingskärlen är större och rymmer större mängder glas- och metallavfall än tidigare. De är ändå lättare att tömma.

Nyhetsbild

Nyvalda kaplanen kommer "med öppet sinne till Närpes"

Ann-Mari Audas-Willman är glad över att ha blivit vald till ny kaplan i Närpes församling. Hon ser fram emot att börja jobba i Närpes en bit in på det nya året.

Nyhetsbild

Audas-Willman vald till kaplan i Närpes

Närpes församling får sin första kvinnliga präst. Med en rösts övervikt valdes Ann-Mari Audas-Willman på torsdagen till ny kaplan i församlingen.

Nyhetsbild

Mera böcker och lättmöblerat i Närpes nya bokbuss

På måndagen anlände Närpes splitternya bokbuss. Nu står den i garaget vid huvudbiblioteket i väntan på att hyllorna ska fyllas med böcker. I slutet av januari ska den vara ute på vägarna.

Nyhetsbild

Slutlånat i filialerna i Töjby och Yttermark

På onsdagen var biblioteket i Yttermark öppet för sista gången. På torsdag stängs biblioteket i Töjby för gott. De båda filialerna ersätts med bokbusservice.

Nyhetsbild

Livsmedelsfackets avdelning upphör med verksamheten

Antalet livsmedelsarbetare minskar i regionen. En följd av det blir att Närpes livs fackavdelning nu upphör med sin verksamhet.

Nyhetsbild

Kvinnliga präster inget problem för tre sökande - men Jakobsson kommenterar inte

Fyra behöriga kvarstår som sökande till kaplanstjänsten i Närpes församling. SÖ har ställt fyra frågor till dem. Tre av dem svarar, men Marcus Jakobsson meddelar att han inte låter sig intervjuas.

Nyhetsbild

Töjbybor oroade över skolhusets framtid

Biblioteket i Töjby dras in och skolsalarna blir tomma. I Yttermark stängs förutom biblioteket också gruppfamiljedaghemmet.

Nyhetsbild

Nuvarande kyrkofullmäktige väljer ny kaplan på sitt sista möte

Det är nu sittande kyrkofullmäktige som väljer ny kaplan i Närpes församling. På sammanträdet nästa torsdag har ledamöterna fyra kandidater att välja bland, varav en kvinna. Det blir det sista mötet för nuvarande kyrkofullmäktige, efter årsskiftet tillträder de nyinvalda.

Nyhetsbild

Högre hyra för Hilding Anders

Säng- och madrasstillverkaren Hilding Anders i Närpes får förlängd hyrestid för hallarna. Från årsskiftet höjs hyran.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet