Insamlingen för PET-röntgen har gett 250 000 euro – men fortsätter

NyhetsbildZoom
Insamlingen för PET-röntgenapparaten nådde långt över målet. Christer Strömbäck, Thomas Öhman, Markku Suoranta och Pernilla Vikström, som alla varit involverade i insamlingen, är mer än nöjda. Aktiestiftelserna i Österbotten har skänkt 50 000 euro. En stor ära, tycker Lilian Lövdahl från stiftelsen i Petalax, Göran Holms från Vörå, Lars-Göran Sperring från Malax, Göran Bengs från Korsholm och Ralf Bäckström från Vasa. Foto: Sofia Nygård
Österbottens cancerförening skänker åtminstone 250 000 euro till Vasa sjukvårdsdistrikt. Så mycket har insamlingen för en PET-röntgenapparat gett hittills.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När Österbottens cancerförening började samla in pengar till en PET-röntgenapparat i mars var målet 100 000 euro. Några veckor senare har man fått ihop 250 000 euro.

Det är också så mycket pengar som cancerföreningen lovar att skänka till Vasa sjukvårdsdistrikt. Men insamlingen fortsätter till hösten, så summan kan bli ännu större.

– Vi tror att det kommer mer än, men vi är väldigt nöjda med det stöd vi fått hittills, säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening.

Zoom

Markku Suoranta, verksamhetsledare på Österbottens cancerförening. Foto: Jonas BrunnströmMånga föreningar, privatpersoner, grupper och företag har skänkt pengar. En av de största bidragsgivarna är Aktiastiftelserna i Österbotten. De donerar 50 000 euro.

– Det är en stor ära att få vara med. Det här ger nya möjligheter för Vasa centralsjukhus, säger Ralf Bäckström från Aktiastiftelsen i Vasa.

Kommentarer
|

Följ valvakan på Bock's – uppsnack inför och analys av förhandsrösterna

Nyhetsbild
Patrick Sjöholm, Anna Sourander och Thomas Karv på valvakan på Bock´s i Vasa. Foto: Mikael Nybacka
Uppsnack inför resultatet från förhandsröstningen med statsvetaren Thomas Karv och VBL:s/ÖT:s politiska reporter Anna Sourander. Direktsändning från den stora valvakan på Bocks i Vasa.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan