Insamlingen för PET-röntgen har gett 250 000 euro – men fortsätter

NyhetsbildZoom
Insamlingen för PET-röntgenapparaten nådde långt över målet. Christer Strömbäck, Thomas Öhman, Markku Suoranta och Pernilla Vikström, som alla varit involverade i insamlingen, är mer än nöjda. Aktiestiftelserna i Österbotten har skänkt 50 000 euro. En stor ära, tycker Lilian Lövdahl från stiftelsen i Petalax, Göran Holms från Vörå, Lars-Göran Sperring från Malax, Göran Bengs från Korsholm och Ralf Bäckström från Vasa. Foto: Sofia Nygård
Österbottens cancerförening skänker åtminstone 250 000 euro till Vasa sjukvårdsdistrikt. Så mycket har insamlingen för en PET-röntgenapparat gett hittills.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När Österbottens cancerförening började samla in pengar till en PET-röntgenapparat i mars var målet 100 000 euro. Några veckor senare har man fått ihop 250 000 euro.

Det är också så mycket pengar som cancerföreningen lovar att skänka till Vasa sjukvårdsdistrikt. Men insamlingen fortsätter till hösten, så summan kan bli ännu större.

– Vi tror att det kommer mer än, men vi är väldigt nöjda med det stöd vi fått hittills, säger Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening.

Zoom

Markku Suoranta, verksamhetsledare på Österbottens cancerförening. Foto: Jonas Brunnström



Många föreningar, privatpersoner, grupper och företag har skänkt pengar. En av de största bidragsgivarna är Aktiastiftelserna i Österbotten. De donerar 50 000 euro.

– Det är en stor ära att få vara med. Det här ger nya möjligheter för Vasa centralsjukhus, säger Ralf Bäckström från Aktiastiftelsen i Vasa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan