|

Klart: Sjöbevakningsstationen i Kaskö läggs ner

NyhetsbildZoom
Kaskö sjöbevakningsstation finns i hamnhuset. Foto: Malin Bylund
Det var väntat, men nu är det definitivt klart att sjöbevakningsstationen i Kaskö stängs för gott. Inrikesministeriet har fattat det slutgiltiga beslutet och stationen stängs den första januari nästa år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nedläggningen av sjöbevakningsstationen i Kaskö har varit aktuell sedan 2016, men från och med årsskiftet är det lapp på luckan för gott. Orsaken är de 15 miljoner som Gränsbevakningsväsendet måste spara fram till 2020.

Det nu aktuella nedläggningsbeslutet drabbar – förutom Kasköstationen – också sjöbevakningsstationerna i Kalajoki och Kemi och ger besparingar på 200.000 euro för lokaler.

Enligt Gränsbevakningsväsendet avvecklas inte funktionerna i regionen, men personalen i Kaskö flyttas i första hand till stationen i Vallgrund.

Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs beklagade redan tidigare utvecklingen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan