|

Klart: Sjöbevakningsstationen i Kaskö läggs ner

NyhetsbildZoom
Kaskö sjöbevakningsstation finns i hamnhuset. Foto: Malin Bylund
Det var väntat, men nu är det definitivt klart att sjöbevakningsstationen i Kaskö stängs för gott. Inrikesministeriet har fattat det slutgiltiga beslutet och stationen stängs den första januari nästa år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nedläggningen av sjöbevakningsstationen i Kaskö har varit aktuell sedan 2016, men från och med årsskiftet är det lapp på luckan för gott. Orsaken är de 15 miljoner som Gränsbevakningsväsendet måste spara fram till 2020.

Det nu aktuella nedläggningsbeslutet drabbar – förutom Kasköstationen – också sjöbevakningsstationerna i Kalajoki och Kemi och ger besparingar på 200.000 euro för lokaler.

Enligt Gränsbevakningsväsendet avvecklas inte funktionerna i regionen, men personalen i Kaskö flyttas i första hand till stationen i Vallgrund.

Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs beklagade redan tidigare utvecklingen.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan