Huikku tuulivoima får förlängt arrende till 2045

NyhetsbildZoom
Vindkraftverket på Björnön får stå kvar åtminstone till 2045. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Finansiärerna önskade 25 års drifttid och Kristinestad förlänger arrendetiden för vindkraftverket på Björnön till 2045.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Huikku tuulivoima arrenderar ett 2 800 kvadratmeter stort område på Björnön för sitt vindkraftverk som restes i höstas.

Arrendeavtalet löper ut 31 december 2040, men bolaget anhöll om förlängning med fem år, vilket stadsstyrelsen i Kristinestad gick med på.

Orsaken till förlängningen är att finansiärerna önskade en drifttid på minst 25 år och detta skulle inte lyckas med det gamla avtalet.

Huikku tuulivoima betalar 1 200 euro per megawatt och år i arrende. Vindkraftverket är på 3,45 megawatt vilket gör ett årligt arrende på 4 140 euro.

Därtill godkände stadsstyrelsen ett förtydligande angående nyttjanderätten för vägar på stadens mark inom och i anslutning till arrendeområdet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu ska tomtarna plockas fram – dags för julöppningar i Närpes

Det börjar dra ihop sig till julöppning i Närpes centrum, som i år ordnas lite tidigare än vanligt. I dagarna firas också julen in på Högbacken i Finby.

Nyhetsbild
Lokalt

Personbil krockade med hjort

KRISTINESTAD En personbil krockade med en hjort som sprang upp på riksåttan i Ömossa vid 20.30-tiden på onsdagskvällen.

Nyhetsbild
Lokalt

Höftsvängarna ska nötas in till manskörens jubileumskonsert

KRISTINESTAD De vickar på höfterna till höger och till vänster, samtidigt som de levererar en hurtig sång i fyra stämmor. Det ser avancerat och roligt ut på samma gång. Kristinestads manskör är koncentrerad på sin uppgift.

Nyhetsbild
Lokalt

Stort intresse för HSS Medias och Yle Österbottens enkät Min mat – över 3 000 österbottningar svarade

HSS Medias och Yle Österbottens enkät om matvanor har engagerat österbottningarna. 3 100 personer har svarat på våra frågor om mat och ätande. 60 procent uppger att de har förändrat sina matvanor.

Mest läst senaste veckan