Åsa Snickars, bildningsdirektör i Närpes, föreslog att Linda Gulin skulle väljas till klasslärare i Stenbackens skola. Medlemmen Lena Lassas föreslog att Sara Hertsbacka skulle väljas. Vid den slutna omröstningen fick Hertsbacka sex röster och Gulin en.

Det blev också omröstning om en klasslärartjänst i Mosebacke skola. Bildningsdirektören föreslog Linda Degerman, medan ledamoten Laura Ehlers föreslog Linda Gulin. Vid omröstningen fick Gulin fem och Degerman två röster.

Till en annan klasslärartjänst i Mosebacke valdes enhälligt Amra Huric. Till en tredje klasslärartjänst i Mosebacke skola blev Mari-Sofi Bodman enhälligt vald.

Linda Byholm utsågs till timlärare för årskurserna 1–6 i Pörtom skola.

Till timlärare i matematik vid gymnasiet valdes Jesper Heinonen.

För få behöriga
Bildningsnämnden beslöt också att tillsätta flera vakanta lärartjänster interimistiskt på grund av att de inte lockade behöriga sökande. Bildningsdirektör Åsa Snickars väljer innehavare för nästa läsår.

Det gäller en tjänst som ämneslärare i gymnastik och hälsokunskap gemensam för högstadiet och gymnasiet. De flesta undervisningstimmar innehåller gymnastik för pojkar.

Till en motsvarande tjänst med flest undervisningstimmar för flickor fanns en behörig sökande. Nämnden beslöt att tjänsten ledigförklaras igen i hopp om fler sökande.

Också en tjänst som ämneslärare i musik gemensam för högstadiet, gymnasiet och musikinstitutet Legato tillsätts interimistiskt, eftersom det inte fanns någon behörig sökande.

Det samma gäller för en tjänst som ämneslärare i fysik och matematik i Närpes gymnasium.

I dagens tidning (22.2) uppgavs i misstag fel namn på en av de valda klasslärarna i Mosebacke skola.