|

Vindkraften växer på höjden

Nyhetsbild
Vindkraftverken i Ömossa har en högsta höjd på 210 meter. Dem man nu söker tillstånd för i Närpes skulle bli 230 till 250 meter höga. Som jämförelse har kolkraftverket i Kristinestad en skorsten som är 157 meter hög, Näsinneula i Tammerfors är 134,5 meter och Replotbrons pyloner är 82,5 meter höga. En gran kan bli upp emot 60 meter hög och sträckan som Eskilsöfärjan färdas är 180 meter. Foto: Mats Ekman
Vindkraftverken blir allt högre när bolagen försöker producera el så kostnadseffektivt som möjligt. I bakgrunden finns ett nytt stödsystem som gynnar dem som producerar billigast.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan